Locale Altele
Sambata, 25 Iunie 2022
Sam, 25 Iun 2022
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum să îți menții organismul sănătos?
SM Online  - Vineri, 13 Mai 2022
Un organism sănătos presupune o dantură sănătoasă. Prin îngrijirea dinților și prevenirea bolilor gingivale, vei reuși să îți păstrezi întreg corpul puternic și vivace.


Bolile dentare pot provoca sau contribui la apariția diverselor afecțiuni, precum atac de cord, diabet, boli respiratorii sau digestive. Dantura sănătoasă este rezultatul unui stil de viață sănătos și a vizitelor regulate le medicii stomatologi.

Efectele problemelor dentare asupra organismului 

Dantura ajută la menținerea unui organism sănătos și la buna funcționarea a acestuia. Atunci când dantura are de suferit, este imperios necesar mersul la dentist și depistarea problemelor dentare. 

Organismul funcționează perfect atunci când dantura este una satisfăcătoare. Lipsa dinților îngreunează masticația, iar digestia va avea de suferit. Printr-o digestie incorectă, absorbția nutrienților nu va avea loc, iar organismul se va îmbolnăvi. În acest caz, o vizită la un cabinet stomatologic trebuie efectuată cât mai repede pentru efectuarea unui implant dentar. 

Bolile parodontale au un efect negativ asupra sistemului cardiovascular. Microorganismele ce cauzează bolile parodontale, vor pătrunde în circulația sangvină, ducând la îmbolnăvirea arterelor coronare și inflamația vaselor de sânge. 

Repercursiunile sănătății orale inadecvate afectează atât nivelul gurii, cât și restul organismului. Tocmai din acest motiv este important să ai grijă de sănătatea ta dentară și să vizitezi în mod regulat medicul stomatolog. 

Menține-ți corpul sănătos cu ajutorul alimentației și sportului 

Alimentația și dinții reprezintă două elemente ce funcționează dependent una de cealaltă. Alimentația determină structura și rezistența dinților, în timp ce dinții facilitează o nutriție sănătoasă. 

Alimentele bogate în zaharuri provoacă bateriile de la nivelul gurii să producă acizi. Acești acizi atacă smalțul dinților, făcându-i mai sensibili, provocând în timp apariția cariilor, iar uneori căderea lor. 

Menține-ți zâmbetul și organismul sănătos consumând cât mai multe alimente bogate în proteine, nutrienți, eliminând alimentele de tip fast-food, procesate și pline de carbohidrați și zaharuri nesănătoase. Consumă cât mai multe fructe, legume, carne, pește, lapte, iaurt, brânză, alimente bogate în vitamina A, D, calciu, fier. 

Găsește și practică un sport care să te pasioneze, pentru a-ți îmbunătăți starea fizică și mentală. Sportul îți îmbunătățește puterea de concentrare, calitatea somnului, reduce stresul, anxietate și depresia, te va ajuta să-ți crești încrederea în tine și te va motiva să mănânci sănătos. 

Trucuri pentru menținerea organismului sănătos

Dentiția sănătoasă, alături de o alimentație bogată și nutrienți și practicarea sportului, sunt principalii factori care te vor ajuta să te menții sănătos. Pe lângă aceștia, asigură-te că respecți următoarele trucuri, în fiecare zi:

  • Dormi suficiente ore în fiecare zi;
  • Hidratează-te corespunzător;
  • Mergi pe jos;
  • Pregătește-ți mesele acasă;
  • Creează-ți o rutină specială de seară;
  • Menține-ți psihicul sănătos;
  • Renunță la adicțiile nesănătoase;
  • Trăiește și simte fiecare zi. 

Dacă vrei să fii sănătos și să te bucuri de un zâmbet frumos în fiecare zi, asigură-te că te îngrijești corespunzător.

1591 vizite
Distribuie pe