Locale Altele
Sambata, 25 Iunie 2022
Sam, 25 Iun 2022
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
WordPress vs. WooCommerce - care sunt diferentele?
SM Online  - Joi, 19 Mai 2022

Cand vine vorba de diferentele dintre WordPress vs. WooCommerce, este important sa intelegeti ca WordPress functioneaza ca un sistem de gestionare a continutului (CMS), in timp ce WooCommerce functioneaza in cadrul acestui CMS pentru a ii oferi functionalitatile unui  magazin  de comert electronic.

Astfel, WordPress seamana foarte mult cu sistemul de operare  de pe computerul dvs. WordPress este echivalentul sistemului de operare dar in acest caz este denumit in mod obisnuit „Sistem de management al continutului” (CMS - Content Management System).

Pe de alta parte, WooCommerce este similar unui program pe care il utilizati in mod regulat pe PC sau Mac, cum ar fi de exemplu Microsoft Office.

WooCommerce ofera functionalitati specifice pentru  a crea magazine online. Ca sa recapitulam:

Ce este WordPress?

WordPress este un sistem de management al continutului, lansat in 2003 si pe care oricine il poate utiliza pentru a proiecta si crea propriul site web. WordPress este, prin urmare, analog cu „Windows” pe computerul dvs. WordPress are o functionalitate de baza care va permite sa editati si sa proiectati un site web  dar nu are functionalitatile necesare pentru un magazin de comert electronic complet functional.

Ce este WooCommerce?

WooCommerce este un plugin gratuit pentru WordPress.

WooCommerce va permite sa transformati un site web WordPress clasic intr-un site web cu un magazin online - WordPress nu poate face acest lucru de la sine. Trebuie sa instalati si activati pluginul WooCommerce pentru a putea adauga produse, un cos de cumparaturi si modalitati de plata. WooCommerce este este folosit de aproximativ 20,4% dintre toate site-urile web care folosesc WordPress.

WooCommerce ofera multe functii utile, cum ar fi urmarirea comenzilor, implicarea clientilor, actualizarea starii livrarilor, gestionarea inventarului si multe altele. Acesta este usor de utilizat de catre incepatori, avand un grad scazut de dificultate.

WooCommerce este cel mai popular si  probabil  cel mai bun plugin de comert electronic pentru WordPress. Integrarea sa va permite sa beneficiati atat de avantaje SEO cat si de functii specifice  de comert electronic.

Ce alte asemanari si deosebiri exista intre WordPress si WooCommerce?

Atat WordPress, cat si WooCommerce sunt dezvoltate si detinute de Automattic.

In 2011, doi dezvoltatori Mike Jolley si James Koster au lansat WooCommerce dupa ce au lucrat la o replica a pluginului de comert electronic Jigoshop. In 2015, WooCommerce si pluginul inrudit WooThemes au fost ambele achizitionate de Automattic, compania-mama a WordPress.

Cand WordPress si WooCommerce si-au unit fortele acest lucru nu a facut decat sa propulseze si mai mult cresterea WooCommerce. Astazi, Automattic continua sa fie dezvoltatorul activ pentru WooCommerce.

De-a lungul timpului, Automattic a achizitionat diverse alte marci bine cunoscute de software opensource. WooCommerce a fost una dintre aceste achizitii.

Atat WordPress cat si WooCommerce sunt software gratuite si open source. Aceasta inseamna ca ambele pot fi descarcate si utilizate gratuit de oricine. De asemenea, modelul open source permite oricui sa modifice si sa schimbe software-ul.

La dezvoltarea ambelor contribuie echipe de dezvoltatori voluntari din intreaga lume ceea ce inseamna ca ambele se bucura de o securitate sporita.

De ce WooCommerce nu este integrat in WordPress?

Nu toti utilizatorii WordPress sunt proprietari de magazine de comert electronic insa toti utilizatorii WooCommerce sunt utilizatori WordPress.

Incarcarea sistemului de management al continutului (CMS) WordPress de baza cu functionalitati inutile de comert electronic nu ar crea o experienta excelenta pentru utilizatorii WordPress care nu sunt proprietari de magazine de comert electronic iar WordPress este in prezent cel mai folosit sistem de management al continutului online.

WordPress poate fi folosit pentru a crea site-uri web de diverse tipuri:

  • Bloguri
  • Website-uri de afaceri sau corporative
  • Portofolii
  • Podcasturi
  • Platforme de cursuri online
  • Directoare
  • Websituri d tip wiki
  • Portaluri de stiri
  • Website-uri de job-uri
  • Website-uri pentru comunitati online si forum-uri, etc.

Exista o multime de extensii pe care le puteti instala in WordPress pentru ca acesta sa ofere functionalitatile de care aveti nevoie. WooCommerce este doar unul dintre aceste pluginuri - dar unul dintre cele mai puternice si mai importante.

Extensii WooCommerce

Odata ce ati instalat WooCommerce in site-ul dvs., va sunt disponibile o gama suplimentara de extensii WooCommerce. Extensiile WooCommerce sunt pluginuri WordPress specializate, concepute sa functioneze impreuna atunci cand aveti instalat pluginul WooCommerce. Aceste extensii permit magazinului online sa isi extinda functionalitatile si in acelasi timp permit ca magazinul online sa comunice cu alte programe (de contabilitate sau de marketing prin e-mail).

WordPress.com vs WordPress.org

De mutle ori utilizatorii cred in mod eronat ca WordPress.com si WordPress.org inseamna acelasi lucru.

WordPress.org – WordPress.org va ofera software-ul pentru crearea website-ului dvs. Insa nu va gazduieste website-ul pe Internet. Va gazduiti propriul site  si va trebui sa cautati un furnizor de hosting cum este www.hostx.ro de la care sa achizitionati un nume de domeniu si un pachet de gazduire web WordPress.

WordPress.com in schimb inseamna ca nu trebuie sa va faceti griji pentru website-ul dvs., nici chiar pentru serviciul de gazduire, acesta fiind complet administrat. Aveti insa mai putina libertate in privinta design-ului web dar cu toate acestea, este mai usor si mai simplu de utilizat – recomandat daca sunteti incepator.

Gazduire web optimizata pentru WordPress si WooCommerce

Daca alegeti sa va construiti un magazin online pe WordPress cu WooCommerce, puteti opta din start pentru gazduire web optimizata pentru WordPress si WooCommerce. Un pachet optimizat pentru WordPress este gazduit pe o platforma hardware si software diferita, cu performante mult superioare uneia standard.

Care este diferenta WordPress vs WooCommerce?

Pe scurt, WordPress este un sistem de gestionare a continutului (CMS), in timp ce WooCommerce este  un plugin  care este conceput pentru extinderea functionalitatilor WordPress  si cu ajutorul caruia va puteti construi un magazin online.

1773 vizite
Distribuie pe