Locale Altele
Vineri, 3 Februarie 2023
Vin, 3 Feb 2023
Cum să îți responsabilizezi copilul? Top 3 activități din jurul casei pe care le poți face împreună cu cei mici
SM Online  - Marti, 6 Decembrie 2022

Cei mai importanți ani din educația unui copil sunt cei pe care îi petrece acasă și învață mai ales din exemplele pe care le are la dispoziție.

Chiar și atunci când copilul atinge perioada adolescenței, educația de acasă poate continua să aibă o importanță majoră, pe lângă activitatea de la școală, în modelarea tânărului într-un viitor adult responsabil.

Hărnicia, respectul, simțul responsabilității sunt valori pe care copilul trebuie să și le însușească de mic prin diferite jocuri, prin activități educative și, mai ales, prin acordarea unei libertăți de manifestarea sub atenția sau îndrumarea părinților.

Învață-ți copilul să fie responsabil și harnic

Cu siguranță speri ca fata sau băiatul tău să aibă un viitor strălucit, să reușească să se afirme, să obțină un loc de muncă potrivit și, în general, să aibă o viață lipsită de griji și probleme.

Până când ajunge adult liniștea și siguranța copilului este responsabilitatea ta, dar trebuie să contribui la formarea sa pentru a te asigura că se va putea descurca pe cont propriu atunci când va fi nevoie. Treptat îi poți oferi sarcini din ce în ce mai complicate care, în funcție de vârstă, să reprezinte atât o provocare, cât și un mod prin care se poate afirma.

1.     Tunsul gazonului

Această activitate o puteți face împreună sau o poți transforma într-o responsabilitate a copilului tău în jurul casei. Poți folosi această metodă pentru a-l obișnui cu răsplata pentru munca depusă și, după fiecare episode de tuns al gazonului să îl plătești. Poți, de asemenea, să îl responsabilizezi, mai ales atunci când este adolescent, și să îi explici că dacă vrea să-și cheme prietenii sau colegii seara la un grătar trebuie să se ocupe de îngrijirea curții.

2.     Remodelarea dormitorului

În funcție de vârstă, copilul tău își va dori să își schimbe aspectul camerei sale. Pentru a-l responsabiliza, dar, de asemenea, și pentru a-I oferi libertate și o oportunitate de a-și spori creativitatea îi poți permite să se ocupe de această activitate. Dacă este mic îl poți lăsa doar să aleagă, dar dacă este adolescent puteți să vă ocupați de amenajare împreună pentru a petrece și momente între părinte și copil. O variantă rapidă și mai ieftină decât celelalte de schimbare a înfățișării dormitorului poate fi cea a schimbării culorii mobilierului.

Pentru a realiza acest obiectiv ca o echipă de profesioniști, găsești
vopsea MDF aici, pe feyro.ro. Aceasta este ușor de aplicat, singurul instrument de care mai aveți nevoie fiind o mască de protecție pentru copilul tău și vă puteți apuca de treabă.

3.     Îngrijirea camerei sale

Este important să îți obișnuiești copilul să păstreze ordine în jurul său. Treptat, în perioada sa de creștere, îi poți oferi diferite sarcini pe care să le îndeplinească în camera sa.De exemplu, îl poți încuraja să își facă patul în fiecare dimineață și, în mod regulat, să șteargă praful și să aspire.

Așadar, prin diferite activități poți contribui la responsabilizarea copilului tău și îi poți oferi oportunitățile necesare pentru a-și folosi creativitatea.

Sursă foto: pexels.com

 
1457 vizite
Distribuie pe