Locale Altele
Luni, 14 Octombrie 2024
Luni, 14 Oct 2024
LocaleSportAlteleAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ce trebuie să faci după achiziționarea unei mașini noi?
SM Online  - Joi, 12 Septembrie 2024

Când un pasionat de mașini își achiziționează vehiculul dorit, se confruntă adesea cu întrebarea: „Am cumpărat o mașină, ce ar trebui să fac în continuare”?

Această întrebare este foarte binevenită, deoarece, pentru a folosi mașina în mod legal și pentru a-ți proteja atât propria persoană cât și pe ceilalți, trebuie să faci o serie de activități imediat după achiziționarea vehiculului, fie el nou sau second-hand.

Descoperă ce trebuie să faci imediat după ce ai procurat mașina în cele ce urmează

1. Încheierea asigurării auto și înmatricularea mașinii

Ești proprietarul unui automobil, dar nu poți să-l folosești legal pe drumuri fără să închei o poliță de asigurare RCA și fără să-l înregistrezi la autoritățile rutiere. Ce trebuie să faci? Primul pas pe care trebuie să-l faci imediat după semnarea contractului de vânzare-cumpărare este înmatricularea mașinii. Trebuie să înregistrezi vehiculul pe numele tău, să obții asigurarea RCA, să achiți diverse taxe și apoi să te prezinți la biroul de înmatriculări auto. Poți obține asigurări RCA online pentru autoturisme pe asigurari.ro. În acest caz, beneficiezi de tarife RCA instantaneu online, cu livrarea rapidă a poliței pe e-mail și plata securizată prin card bancar sau transfer. Poți alege asigurarea RCA pe o perioadă flexibilă, de la 1 la 12 luni, iar polița este disponibilă și în rate.

2. Diagnostic complet al vehiculului

O inspecție tehnică completă a stării mașinii este esențială înainte de a începe utilizarea vehiculului. Diagnosticarea unui automobil nou ar trebui realizată de personal calificat. Dacă ai achiziționat un vehicul second-hand, se recomandă să te adresezi unui service auto de încredere.

3. Schimbarea tuturor filtrelor

Pentru proprietarii de mașini second-hand, este recomandat să schimbi filtrul de aer, filtrul de combustibil, filtrul de ulei, dar și alte filtre. Astfel, vei asigura buna funcționare a vehiculului și vei evita eventuale probleme la următoarea revizie tehnică.

4. Curățarea mașinii

La vehiculele second-hand, este indicat să faci o curățare completă a interiorului și portbagajului, precum și să cureți caroseria de murdărie și praf. Acest lucru îți va permite să menții ordinea în mașină și să verifici dacă există defecte ascunse ale caroseriei.

5. Schimbarea lichidelor

În cazul achiziționării unui vehicul din showroom, această operațiune este efectuată de specialiști în cadrul reviziei tehnice. Dar dacă ai cumpărat o mașină second-hand, personalul unui service auto te va ajuta. Nu poți fi sigur de calitatea uleiului folosit de fostul proprietar și de respectarea termenelor pentru schimbarea lichidelor, așa că este mai bine să fii precaut și să te ocupi de acest aspect tu însuți.

6. Verificarea frânelor

Este esențial să efectuezi o astfel de verificare înainte de a începe să folosești mașina, deoarece un sistem de frânare funcțional este unul dintre factorii care îți garantează siguranța pe drum.

Pentru a testa sistemul de frânare, alege un loc potrivit, de preferat unul unde nu sunt alte vehicule. Testează cum funcționează frânele. Dacă observi vreun defect, mergi neapărat la un service auto.

7. Verificarea anvelopelor

De obicei, mașinile noi nu necesită schimbarea anvelopelor, dar este totuși bine să verifici presiunea acestora și să o ajustezi, dacă este necesar.

Pentru mașinile second-hand, inspectează cu atenție anvelopele. Dacă banda de rulare este uzată, anvelopele trebuie înlocuite. Dacă o roată pierde aer, problema poate fi rezolvată la un service de anvelope. Dacă observi o uzură inegală a anvelopelor, este recomandat să mergi la un service auto pentru a verifica sistemul de direcție și aliniere a roților.

8. Testarea mașinii

Un mod excelent de a verifica automobilul în condiții reale este să îl conduci. În timpul mersului, fii atent la zgomote neobișnuite, bătăi sau scârțâituri. Dacă descoperi astfel de probleme, mergi la un service auto pentru o diagnosticare completă și pentru a determina cauza zgomotului.

Într-un final, pentru a te bucura de o experiență sigură și fără griji cu noua ta mașină, este esențial să urmezi toți pașii de mai sus și să te asiguri că vehiculul este în stare perfectă de funcționare și respectă toate cerințele legale.

 
1051 vizite
Distribuie pe