Locale Altele
Marti, 15 Iunie 2021
Marti, 15 Iun 2021
Sute de sătmăreni au condus-o pe Vivien Dragoş pe ultimul drum
Florin Răchitan  - Miercuri, 16 Octombrie 2013

« Şi cerul plânge azi, fiindcă ne despărţim de un înger » - spunea în predica sa preotul Tiberiu Văleanu, coordonatorul Asociaţiei Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, cel care a avut grijă în ultimii ani de Vivien Dragoş şi căruia i-a revenit acum ingrata misiune de oficia slujba de înmormântare a fetiţei ce a căzut victimă unui criminal pedofil.

 


Sub picăturile de plumb ale unei ploi necontenite, sute de sătmăreni au fost prezenţi miercuri la cimitirul de pe strada Rodnei, pentru a fi alături de Vivien pe ultimul drum pe care l-a parcurs în această lume, într-o manifestare surdă a compasiunii, solidarităţii, dar şi a frustrării colective cauzată de neputinţa de a preveni această tragedie.

 

Preotul a vorbit despre pilda fraţilor Cain şi Abel, despre păcatul uciderii, prin care nu se ia doar viaţa unui om, ci şi chipul şi sufletul lui Dumnezeu, în timp ce mama victimei îşi cerea iertare în permanenţă, cu glas tânguitor, de la fetiţa sa, întinsă acum într-un sicriu şi îmbrăcată în rochiţă de mireasă.

 

Nu au lipsit, desigur, nici comportamentele sălbăticite, specifice mediului în care a crescut Vivien şi din care îşi dorea să scape cu atâta ardoare : copii care se îmbulzeau în jurul sicriului să-i facă poze fostei lor colege în timp ce uneori pornea soneria pe telefoanele lor mobile, în ritmuri de manele ; rude care exagerau cu manifestările de compasiune pentru a fi ele în centrul atenţiei, mai ales în momentele în care aparatele foto şi video ale ziariştilor erau aţintite asupra lor ; sora mai mare a Vivienei, concubina ucigaşului, care a trebuit să fie evacuată din capelă, din cauza istericalelor pe care le făcea cam târziu etc.

 

Nu mai contează. Vivien a scăpat deja de netrebniciile acestei lumi şi, după cum spunea preotul Văleanu, ea se află deja în sânul lui Avraam, alături de îngeri. Dormi în pace, suflet blând !5127 vizite
Distribuie pe