Locale Altele
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Sept 2021
Angații APM au făcut vizite de lucru la trei obiective importante
Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare  - Luni, 11 Noiembrie 2013

În ultima perioadă la nivelul județului Satu Mare s-au realizat numeroase investiții în domeniul mediului în contextul dezvoltării durabile. În acest context, angajații Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare vor evalua impactul activităţilor economice asupra mediului, începând din luna noiembrie 2013, prin vizite de lucru trimestriale la cele mai importante obiective autorizate din punct de vedere al protecţiei mediului.


O primă vizită de lucru a avut loc în cursul zilei de vineri, 8 noiembrie la 3 obiective importante.

Primul obiectiv a fost Parcul fotovoltaic realizat pe un amplasament de 135 ha între localitatea Ciuperceni şi oraşul Livada, unde, specialiştii, în număr de 22, din cadrul  APM  Satu Mare, însoţiţi de conducătorul instituţiei în persoana Elisabetei Bekessy, au avut posibilitatea de a cunoaşte modul în care energia solară captată de panourile fotovoltaice în număr de 230700  poate asigura, în perspectivă, necesarul de energie electrică pentru consumatorii locali, respectiv pentru locuitorii judeţului Satu Mare, când instalaţia va funcţiona la capacitatea de 48 MW. Colectivul a fost primit de Dl. Diaconu Radu –specialist în energii regenerabile.


Tabăra ecologică de la Tarna Mare a fost următorul obiectiv, care, este în curs de realizare prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România. Colectivul APM a fost primit de Protopop Kovacs Sandor şi un grup de elevi care participă la campania de plantări de puieţi iniţiat de Consiliul Judeţean Satu Mare cu sprijinul Direcției Silvice și APM, contribuind astfel la realizarea unei mici păduri în cadrul taberei ecologice.


Cu această ocazie şi angajaţii APM s-au alăturat elevilor şi au plantat puieţi de mesteacăn şi molid lângă prima căsuţă din Pet-uri realizată conform proiectului.

Pentru construirea primei căsuțe, un număr de 3.000 de flacoane de plastic au fost umplute cu nisip de către elevi, care au participat și la lucrările de execuție a căsuței. Elisabeta Bekessy-inițiatoarea proiectului împreună cu protopopul au prezentat proiectul și stadiul de realizare al acestuia.


A treia locație a fost lacul Călinești, unde din Mihai Schita a prezentat proiectul Ferma de creștere a șalăului în policultură și proiectul în curs de implementare: ”Amenajarea unui ponton pentru activități recreaționale pe luciul de apă a lacului Călinești”. În urma vizitei Schita Mihai, cu ocazia zilei onomastice, a oferit participanților o  masă câmpenească.

1323 vizite
Distribuie pe