Locale Altele
Joi, 5 August 2021
Joi, 5 Aug 2021
Exerciţiu seismic la Carei
ISU „Someş” Satu Mare  - Miercuri, 27 Noiembrie 2013

La Carei, va avea loc, vineri, 29 noiembrie, la ora 11.00, „Exerciţiul cu forţe şi mijloace în teren cu tema „Activitatea Comitetului Judeţean Satu Mare şi Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Carei pe linia managementului situaţiilor de urgenţă produse de un seism în zona de competenţă”, organizat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEŞ” al judeţului Satu Mare, cu antrenarea: Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Carei, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jamdarmi, Poliţia Locală Carei şi asociaţii nonguvernamentale Asociaţia Judeţeană de Radioamatori, Asociaţia canină „Angel Dog”, Asociaţia de salvări speciale „Multisilva” şi Crucea Roşie .

În cadrul acestui exerciţiu se vor urmări activităţile desfăşurate de instituţiile angrenate şi nu în ultimul rând verificarea modului de acţiune a structurilor implicate în intervenţia la situaţii de urgenţă produse de seisme.

Menţionăm faptul că pe parcursul desfăşurării exerciţiului se va folosi sistemul de înştiinţare alarmare al municipiului Carei, care va trasmite semnale de alarmare. Rugăm pe această cale ca populaţia municipiului Carei să nu intre în panică.

Situaţiile speciale create în cadrul acestui exerciţiu se vor desfăşura atât în incinta parcului dendrologic Carei căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături cu ajutorul câinilor de căutare salvare , la blocul cu 10 etaje situat pe b-dul 25 Octombnrie salvări de la înălţime cât şi la S.C. Ardealul S.A Carei simularea unui incendiu şi a unui accident chimic .

824 vizite
Distribuie pe