Locale Altele
Duminica, 28 Noiembrie 2021
Dum, 28 Nov 2021
Festivalul Vinului la Satu Mare
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Joi, 10 Aprilie 2014

Sâmbătă și duminică toți sătmărenii vin la vin cu bucurie! Consiliul Județean Satu Mare vă invită la "Festivalul Vinului"!

La începutul săptămânii, în sala de protocol a Consiliului Judeţean Satu Mare a avut loc înscrierea pentru „Concursul Judeţean de Vinuri Nobile”, ajuns la cea de-a XI – a ediţie.

La concurs participă doar probele de vin medaliate cu aur sau argint la concursurile zonale.

Probele înscrise sunt în număr de 91 de la producători din Foieni, Ardud, Orașu Nou, Turulung, Pir, Carei, Ciumești, Halmeu, Beltiug și Dobra. Vineri, 11 aprilie, are loc o preselecție, sâmbătă jurizarea, iar de la ora 13:00 deschiderea festivă și premierea câștigătorilor.

Juriul este format din Marian Timofti, președintele Asociației Somelierilor din România, Septimiu Crișan, vicepreședinte și Istvan Pentek, secretar adjunct în cadrul aceleiași asociații, Radu Rizea, specialist viticultură și Horia Hasnaș, redactor la www.vinul.ro.

Sătmărenii participanți pot să își achiziționeze vouchere în valoare de 10 lei pentru a achiziționa vin, mâncare tradițională și mâncare de post de la căsuțele amenajate în Piața 25 Octombrie. Consiliul Județean a pregătit pahare personalizate pe care sătmărenii le vor putea achiziționa după degustări.

Programul artistic va fi asigurat sâmbătă, începând cu ora 12, de Petrică Mureșan și formația, Vasile Coca, formația Majestic și Văru" Săndel, iar duminică, începând cu ora 14, de elevii Școlii de Arte, Csodaszarvas, Vlad Doroș și George Negrea. 

Vă așteptăm cu drag!

880 vizite
Distribuie pe