Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Ziua Recoltei la Satu Mare
Veronica Hodas  - Duminica, 5 Octombrie 2014

Ediția a IV-a a Zilei Recoltei se va sărbători la sfârșitul săptămânii viitoare, în perioada 10,11,12 octombrie, acest lucru a fost menționat duminică, într-o conferință de presă susținută de primarul municipiului, Dorel Coica și președintele Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale, Ioan Pop.

Conform președintelui Asociație Producătorilor de Produse Tradiționale, aceasta este cea mai bună perioadă pentru Târgul de Toamnă, iar până în prezent și-au confirmat participarea 36 de producători, iar în total vor fi 45 de producători care își vor expune produsele atât în căsuțe, cât și pe platoul din Piața 25 Octombrie. Cei care vor avea mai multe produse, își vor instala cort pe platou și pe Alea Corneliu Coposu.

Ziua Recoltei va cuprinde toată gama de produse pe care le are județul Satu Mare și nu numai, care prezintă interes pentru populația județului nostru. Vor participa expozinați de produse tradiționale, legume și fructe de sezon, expozanți de utilaje agricole, instalații de irigat, dendrologie, flori, artizanat etc. Așadar, timp de trei zile, sătmărenii își vor putea procura produse direct de la producători.

Pe lângă producătorii sătmăreni, la târg vor fi prezenți și producători din județele Maramureș, Sălaj, Bistrița și Alba Iulia care vor aduce la Satu Mare o sumedenie de produse pe care Satu Mare nu le are.

„Încercăm să aducem și altceva față de ce am avut noi în anii trecuți și vom încerca să facem și o expoziție în târg cu ceea ce găsim”, a mențioan președintele Ioan Pop.

Primarul Dorel Coica a declarat că a transmis o invitație și unui mare florar din Csengersima care are o sumedenie de culturi de flori.

Startul Zilei Recoletei se va da vineri, 10 octombrie, când producătorii își vor putea instala tarabele și pot să-și vândă produsele, iar inaugurarea oficială va avea loc sâmbătă, la ora 12.00, după care sătmărenii se vor putea bucura de spectacolul folcloric oferit de Ansamblurile Folclorice din județ.

Edilul-șef a mai declarat că pentru a fi o manifestație mai amplă „am lansat idea vicepreședintelui Govor ca și Consiliul Județean să vină în parteneriat cu noi pentru ca și producătorii din județul Satu Mare să fie încurajați sau să vină liniștiți să-și expună marfa și să facă vânzare. Noi le oferim varianta să fie partenerii noștri să organizăm împreună. Să dăm posibilitatea și altor comune din județ care sunt renumite pentru anumite produse să vină la târg”.

Producătorii care doresc să se înscrie la acest târg o pot face contactându-l pe președintele Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale, Ioan Pop la numărul de telefon 0722.260.043. Amplasamentul este gratuit și nu se percepe nici un fel de taxă.

 

 

 

1437 vizite
Distribuie pe