Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Echipaj de Terapie Intensivă Mobilă la SMURD Satu Mare
ISU „Someș” Satu Mare  - Marti, 6 Ianuarie 2015

Începând de luni, 5 ianuarie 2015, în cadrul SMURD Satu Mare, a fost pus în funcţiune un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, care va interveni, alături de echipajele de Prim Ajutor, deja active pe raza judeţului Satu Mare, din anul 2008.

Înființat în urma colaborării dintre Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare și Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă are în componență medici specialiști de medicină de urgență, asistenți medicali special instruiți, precum și paramedici cu experiență.

Personalul medical va fi asigurat în perioada următoare prin crearea unor echipe mixte între UPU Satu Mare și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.  

Ambulanța de tip C a fost achiziționată din Fonduri Europene prin Consiliul Județean Satu Mare.

În urma operaționalizării acestui echipaj, județul Satu Mare devine al 21-lea județ în care funcționează echipaje de Terapie Intensivă Mobilă, chiar din prima zi, acesta a intervenit la un număr de şapte intervenţii.

Echipajele SMURD Satu Mare vor interveni în toate acele situații în care viața pacientului este în pericol imediat, indiferent de cauza care a determinat această situație.

1054 vizite
Distribuie pe