Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Incendiu la acoperișul unei case din cartierul Sătmărel
ISU „Someș” Satu Mare  - Luni, 12 Ianuarie 2015

ISU „Someș”  Satu Mare a fost anunțat, duminică, la orele 19.47, despre izbucnirea unui incendiu la acoperişul unei case de locuit, din localitatea Satu Mare, cartierul Sătmărel.

 La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au  intervenit cu trei autospeciale.

Pompierii au ajuns la locul intervenţiei la ora 20.00 şi au constatat că ardea coşul de fum de la acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperişul, respectiv, casa de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 20.51.

Au ars: funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum şi tavanul din material lemnos, pe o suprafaţă aproximativă de 7m2.

S-au degradat: un perete, în proporţie de  aproximativ 30%  şi tencuiala dintr-o cameră.

Cauza incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, recomandăm cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn,ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor: verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn; verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

867 vizite
Distribuie pe