Locale Altele
Joi, 29 Iulie 2021
Joi, 29 Iul 2021
Bărbat decedat într-un incediu la Negrești-Oaș
ISU „Someș” Satu Mare  - Luni, 12 Ianuarie 2015

ISU „Someș” Satu Mare a fost anunțat, luni dimineață, la ora 6.26, despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit, din localitatea Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Staţiei de Pompieri Negreşti-Oaş, care au  intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi pompierii voluntari din cadrul SVSU Negreşti Oaş.

Pompierii au ajuns la locul intervenţiei la ora 06.29 şi au constatat că ardea încăperea casei de locuit, cu pericol de propagare la întrega locuinţă.

La faţa locului a fost găsită o persoană de sex masculin, decedată prin carbonizare.  Incendiul a fost lichidat la ora 07.10.

A ars mobilierul din dormitor şi s-au degradat pereţii încăperii şi instalaţia electrică. S-au degradat: pereţii încăperii şi instalaţia electrică.

Cauza probabilă a incendiului: folosirea de combustibil la aprinderea focului din sobă.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, recomandăm cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul, să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor: este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile; asiguraţi izolarea termică a mijloacelor de încălzire faţă de materialele combustibile din apropierea acestora; asiguraţi, cel puţin o dată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul mijloacelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi al asigurării funcţionării la parametrii normali.

822 vizite
Distribuie pe