Locale Altele
Sambata, 19 Iunie 2021
Sam, 19 Iun 2021
Două autocare pline cu muncitori s-au ciocnit la Corod: 20 de victime
Florin Răchitan  - Luni, 23 Martie 2015

Un accident care ar fi putut să aibă consecinţe mult mai grave s-a petrecut luni după-amiază, în jurul orei 16, la Corod, sat ce aparţine de comuna Culciu.

Două autocare ale aceleiaşi firme de transport, Exclusiv LV, care transportau acasă muncitori de la Draxlmaier, s-au ciocnit în condiţii încă neelucidate chiar într-o staţie de autobuz.

Se pare că primul autocar era oprit în staţie, unde tocmai coborâseră câţiva pasageri, iar cel de-al doilea autocar s-a apropiat cu prea mare viteză de staţie, şoferul a frânat târziu, iar roţile au alunecat pe pietrişul de pe marginea drumului.

Impactul nu a mai putut fi evitat, cel de-al doilea autocar lovind în plin spatele primului vehicul. Din fericire, din cei 20 de răniţi din ambele autocare, doar unul a suferit leziuni mai grave, având fractură deschisă la un picior.

Pompierii de la ISU „Someş” Satu Mare au intervenit cu două echipaje de descarcerare şi nu mai puţin de cinci ambulanţe au sosit la faţa locului pentru a acorda primul ajutor. Chiar dacă majoritatea victimelor au suferit doar răni superficiale, pentru mai multă siguranţă au fost transportaţi cu toţii la Spitalul Judeţean Satu Mare, pentru investigaţii suplimentare.

Poliţia a deschis o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul. În paralel, Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă proprie, deoarece evenimentul este considerat accident de muncă.

Circulaţia pe drumul dintre Satu Mare şi Pomi a fost blocată timp de aproape o oră pe ambele sensuri, dar la ora 17 s-a dat drumul coloanelor de maşini care s-au lungit pe câţiva kilometri.

4977 vizite
Distribuie pe