Locale Altele
Duminica, 17 Octombrie 2021
Dum, 17 Oct 2021
Scandal politico-etnic la dezvelirea bustului regelui Ferdinand la Carei
Florin Răchitan  - Marti, 12 Mai 2015

Cei trei camionagii care au perturbat festivitatea de dezvelire a statuii Regelui Ferdinand, ce s-a desfăşurat duminică la Carei, au fost sancţionaţi atât de poliţiştii rutieri, cât şi de către jandarmi.

"Din cele 23 de sancțiuni aplicate de jandarmi la sfârşitul săptămânii trecute, trei sancțiuni s-au aplicat în temeiul Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, în valoare totală de 2.000 lei pentru tulburarea ordinii publice pe timpul desfășurării unei adunări publice comemorative la Carei. Precizăm că persoanele care au tulburat ordinea publică pe timpul desfășurării adunării publice comemorative la Carei au fost sancționate și de polițiști la regimul circulației pentru oprirea interzisă și accesul interzis cu câte o amendă în valoare de 390 lei fiecare" - se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare.

Reamintim că duminică, spre finalul manifestărilor de dezvelire a statuii regelui Ferdinand de la Carei, în zona sensului giratoriu au apărut mai multe camioane, care au început să claxoneze îndelung, perturbând ceremonia.

Mai târziu, unul dintre şoferi s-a dat jos din camion şi, în semn de batjocură, a pus un flacon cu apă pe statuia recent dezvelită. Între timp, a proferat ameninţări la adresa jandarmilor care au îndepărtat flaconul de pe soclu.

Unii dintre cei prezenţi la ceremonie îi suspectează pe reprezentanţii Opoziţiei din Consiliul Local Carei că s-ar fi aflat în spatele scandalului, în condiţiile în care consilierii liberali sunt nemulţumiţi de locul în care a fost amplasat bustul regelui, ei solicitând insistent timp de un an de zile ca acesta să fie amplasat în curtea Castelului Karolyi, propunere refuzată de majoritatea constituită din consilierii UDMR. Desigur, nu există nici o dovadă care să-i lege pe camionagiii scandalagii de consilierii liberali de la Carei.


La dezvelirea statuii regelui Ferdinand I a avut loc un scandal. Camionagii necunoscuți au invadat centrul Careiului și au claxonat puternic în timpul ceremoniei. Un șofer a coborât din camion și a pus un flacon pe bustul regelui. De asemenea, a amenințat în mod repetat jandarmi prezenţi în zonă.

Posted by Primăria Carei on Sunday, May 10, 2015


1893 vizite
Distribuie pe