Locale Altele
Duminica, 29 Ianuarie 2023
Dum, 29 Ian 2023
Festivalul Muzicii de Stradă la a doua ediție. Vezi programul complet!
Veronica Hodas  - Joi, 2 Iulie 2015

Pe străzile din centrul municipiului Satu Mare va răsuna din nou muzica în acest weekend și asta deoarece începând de vineri, de la ora 18.00 se va da startul celei de-a doua ediții a Festivalului Muzicii de Stradă.

Mai multe detalii legate de acest festival-concurs ne-au fost relatate joi, în cadrul unei conferințe de presă susținută de Butka Gergo, organizatorul principal și de cei doi parteneri, firma Zess Zollner, reprezentată prin Otilia Kovacs și Net Music School, reprezentată de Attila Bertici. Și ca să nu se „supere” pe noi, menționăm că la conferință a fost prezent și contrabasul roz, pe care organizatorii l-au plimbat apoi prin oraș.

Butka Gergo a declarat că a dorit să aducă în orașul nostru un altfel de festival, unul de stradă unde artiștii să fie cât mai aproape de oameni. „Acest festival-concurs va aduce stiluri nemaivăzute în Satu Mare. Nu vom spune că au fost zeci de mii de spectatori şi vedete mondiale, este un alt stil. Avem un program de wellness muzical în acest weekend, începem simultan pe cele cinci scene, găzduim 30 de formaţii. Promovăm Satu Mare şi printre turişti, am lansat campania Visit Satu Mare.”

La eveniment vor participa 30 de formații din Germania, Slovacia, Ungaria, România, care vor cânta pe cele cinci scene care vor fi amplasate în centrul istoric al Sătmarului, iar zilnic vor avea loc 101 concerte.

Juriul format din sătmăreanul Sergiu Berindei, toboșarul lui Horia Brenciu și Kiss Barna un cântăreț renumit în Ungaria. Cei doi vor alege formația căreia îi va reveni premiul cel mare în valoare de 2.000 de euro.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală pentru Tinerii din Satu Mare, în colaborare cu Primăria Municipiului Satu Mare însă fără a folosi bani publici. Butka a precizat că în această regiune sunt singurii care întocmesc bugetul evenimentului fără finanțare din banci publici. Cheltuielile fiind suportate de societățile sătmărene care se atașează acestui proiect și susțin acest festival.

Redăm mai jos programul festivalului:


 

1700 vizite
Distribuie pe