Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Dumnezeu să fie cu tine, Jani Romasz!
Florin Răchitan  - Marti, 21 Iulie 2015

Eram la un şpriţ de vară cu Soare şi Victoraş, tustrei veterani într-ale presei locale, când Ocsike m-a sunat: „Lupta s-a terminat şi nu noi am învins”! Am ştiut imediat despre ce este vorba, iar reacţia mea nu poate fi reprodusă public.

I-am anunţat pe comesenii mei despre ce este vorba, iar ei au replicat: Era de-al nost’! După care s-a lăsat o linişte de mormânt.

Prietenul nostru, Jani Romasz, nu mai este. Personalitate respectată a presei sportive din judeţul Satu Mare şi din toată Transilvania, iubit de toţi colegii de breaslă, el a fost învins de boala necruţătoare care l-a luat prea repede dintre noi.

Abia apucase să-şi trăiască tinereţea şi tocmai îşi găsise iubirea vieţii, când rezultatele ultimei analize medicale i-au pecetluit soarta.

Rar se nasc în lumea aceasta oameni la fel de blânzi şi preţioşi din toate punctele de vedere cum a fost prietenul nostru. Reprezentant al unei generaţii care mai credea în viaţa trăită cu onestitate şi demnitate, model pentru colegii mai tineri în ceea ce priveşte profesionismul şi simţul datoriei faţă de comunitatea pe care o slujea cu peniţa transformată în tastatură de calculator, cu numele pomenit cu cinste peste tot în judeţ şi peste hotare, Romasz Janos va rămâne în sufletele noastre ca cea mai senină prezenţă a vremurilor frumoase pe care le-am trăit împreună.

Acum, însă, cel mai împătimit susţinător din Satu Mare al eternei campioane Ferencvaros a fost convocat la reprezentativa din ceruri pentru a reface echipa legendară de atacanţi a selecţionatei presei locale cu un alt prieten plecat prea devreme dintre noi, Fodor Istvan, cu care băgau spaima în echipele preoţilor reformaţi şi ale amatorilor din Liga a IV-a din campionatele pe care le jucam, pe vremuri, la Nisipeni.

Ne vom aduce mereu aminte de el aşa cum zâmbeşte în fotografia ataşată, îmbrăcat în tricoul alb-verde al echipei campioane Frady şi notându-şi cu pixul în agendă, ca în presa old-school, momentele mai importante ale vreunui meci din campionatul judeţean, după care ne striga: „Forza Roma, Forza Roma hey-hey”!!!

2236 vizite
Distribuie pe