Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
Cinci incendii în judeţul Satu Mare în decurs de 24 de ore
ISU Someş Satu Mare  - Miercuri, 22 Iulie 2015

În decurs de 24 de ore, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea  unui număr de cinci incendii în spaţii deschise.

Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Satu Mare, Carei şi Moftinu Mic, precum şi la stingerea deşeurilor incendiate la două containere de gunoi din localitatea Satu Mare, cu pericolul de extindere la autoturismele parcate în zonă.

De altfel, căldura emanată de focarul deşeurilor a deteriorat minimal unul dintre autoturisme.

În cazul incendiilor de vegetaţie uscată au fost afectate de pârjolul focului, aproximativ patru hectare de teren viran şi paiele de pe un teren cu suprafaţa aproximativă de un hectar. Ultimul incendiu de acest fel a avut loc chiar miercuri, la orele amiezii, lângă Aeroclubul Satu Mare, unde ardeau nişte baloţi de paie în câmp. În toate situaţiile, cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise, iar mijlocul de aprindere - brichetă sau chibrituri.

Pe această cale reamintim cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

1681 vizite
Distribuie pe