Locale Altele
Marti, 23 Iulie 2024
Marti, 23 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 150 de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări
ISU „Someș” Satu Mare  - Joi, 3 Septembrie 2015

Zi de foc pentru pompierii sătmăreni și asta deoarece șapte incendii au izbucnit în mai puţin de zece ore, în care peste 150 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări.

Doar în cursul zilei de miercuri, ISU „Someș” Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea unui număr de şapte incendii manifestate în spaţii deschise.

Urgenţele au fost anunţate prin apelul pe numărul unic 112, fiind semnalate în decurs de 10 ore, începând de ieri după-amiază.

Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Negreşti Oaş (două incendii - au ars aproximativ cinci hectare de vegetaţie uscată, un saivan de oi şi aproximativ 40 panouri din lemn);  Prilog Vii (au ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată); Vama (au ars aproximativ 50 hectare de vegetaţie uscată); Noroieni (au ars aproximativ 25 hectare de vegetaţie uscată); Tur (au ars aproximativ 50 hectare de vegetaţie uscată) şi Tătărăşti (au ars aproximativ 20 hectare de vegetaţie uscată).

Pompierii au localizat şi lichidat incendiile cu operativitate, împiedicând propagarea acestora şi reuşind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentele au fost, cel mai probabil, rezultatul provocării focului deschis în spaţii deschise.

Având în vedere că cele mai multe incendii semnalate în decursul lunii trecute, au fost de vegetaţie uscată, (un număr record de 59 de incendi) reamintim cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În acest sens, transmitem cetăţenilor care întreprind acţiuni de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată, următoarele măsuri specifice :

Izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate;

Executarea arderii numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt;

Parcelarea miriştilor în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate;

Supravegherea arderii până la finalizarea ei.

1262 vizite
Distribuie pe