Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică de Ziua Armatei
Jandarmeria Satu Mare  - Vineri, 23 Octombrie 2015

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi, sâmbătă și duminică, 24 și 25 octombrie în misiuni de asigurare a ordinii publice, pe timpul manifestărilor prilejuite de Ziua Armatei, care vor avea loc în municipiile Satu Mare şi Carei și vor participa cu un Detașament de defilare.

În municipiul Satu Mare, jandarmii sătmăreni vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările organizate sâmbătă, 24 octombrie  ora 16.00 ocazionate de Ceremonialul militar de primire a ștafetei veteranilor  de război în  municipiul Satu Mare și  duminică, 25 octombrie începând cu ora 9.00 la manifestările dedicate Zilei Armatei la Monumentul Ostaşului  Român.

Totodată,  efective ale Jandarmeriei Satu Mare, împreună cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj – Napoca,  vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările organizate duminică 25 octombrie a .c., începând cu ora 12.30 în municipiul Carei, la Monumentul Ostaşului  Român, unde vor participa oficialități de la nivel național și județean.

Pentru ca  manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, echipajele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24 şi vor acţiona, cu preponderenţă, pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria face urmatoarele recomandări:

să respecte solemnitatea manifestărilor;

să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.);

să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;

să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase;

să respecte regulile stabilite de organizatori;

să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;

- să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice;

 Pentru sesizarea faptelor antisociale cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

 

819 vizite
Distribuie pe