Locale Altele
Duminica, 28 Noiembrie 2021
Dum, 28 Nov 2021
Cel mai mare tablou din capace de plastic, la Satu Mare
Veronica Hodas  - Marti, 3 Noiembrie 2015

Asociaţiile Nicolaos şi Identitas, în parteneriat cu Agenţia  pentru Protecţia Mediului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare au organizat marți, o conferință de presă care a avut ca scop prezentarea unei inițiative ecologice inedite care se dorește să intre în cartea recordurilor.

În spiritul protecției mediului, două organizații neguvernamentale doresc să realizeze un Record Mondial Guinness. Inițiativa „City k-pack” are ca scop, nu numai intrarea municipiului Satu Mare în cartea recordurilor, dar mai ales de a conștientiza importanța colectării selective a deșeurilor reciclabile.  

De asemenea, are și o conotație umanitară care se va materializa prin donarea, în scop caritabil, a sumei obținute în urma valorificării deșeurilor reciclabile colectate.

Acum vă zicem că este vorba de cel mai mare tablou mozaic din lume care va fi realizat din 5 milioane de capace de plastic, echivalentul a 15 tone și se dorește să fie gata în luna august a anului 2016 cu ocazia Zilelor Culturale Partium.

Tabloul care va fi realizat pe 4.573 metri pătrați și va reprezenta principalele clădiri simbol ale municipiului Satu Mare și anume o biserică, Turnul Pompierilor și Hotelul Dacia. Pentru realizarea lui va fi nevoie de 150 voluntari.

În cadrul conferinței am aflat faptul că până în prezent s-au strâns câteva sute de mii de capace, iar cele patru instituții și-au propus să inițieze o campanie de colectare a capacelor de plastic (tip PET) cu titlul generic „City k-pack”, cu implicarea întregii comunități sătmărene. Se va realiza și un concurs în care vor fi înscrise toate școlile sătmărene, iar cele care vor strânge cele mai multe capace până la data de 4 decembrie, vor fi premiate.

Sătmărenii vor avea posibilitatea să depună cât mai multe capace în containerul sau cutia de plastic care va fi amplasată în fața Casei Verzi din Grădina Romei.

În concluzie, scopul final al acțiunii este realizarea unui tablou mozaic de mărimea unui stadion, din capace de plastic.

Menționăm faptul că inițiatorul acțiunii, președintele Asociației Nicolaos, Pallai Bela, a realizat, anul trecut, în cadrul taberei de tineret de la Peleșul Mare, o icoană de 47 mp pentru care, împreună cu 47 de tineri au colectat 50.000 de capace tip plastic.

 

1114 vizite
Distribuie pe