Locale Altele
Marti, 7 Decembrie 2021
Marti, 7 Dec 2021
Trenul rapid Bucureşti Nord – Satu Mare a luat foc la Baia Mare
ActualMM  - Miercuri, 11 Noiembrie 2015

Trenul rapid care circula pe ruta Bucureşti Nord – Baia Mare – Satu Mare a luat foc miercuri dimineaţa pe teritoriul municipiului Baia Mare. Până ce au apărut pompierii, echipajele jandarmeriei, poliţiştii locali, dar şi echipaje ale Poliţiei Naţionale au intervenit pentru a evacua oamenii din tren, informează site-ul ActualMM.

Pompierii au intervenit cu trei echipaje, un echipaj SMURD şi unul al Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș. În spate era blocat un alt tren de marfă care nu-şi poate continua drumul.

„Eu am dus extinctoare la mecanic, însă erau goale. Reviziile trebuie făcute cum trebuie. Polițiștii locali și jandarmii au intervenit prompt și au evacuat călătorii pentru a nu se întâmpla nicio nenorocire. Mai ales acum, după atâtea altele” - a povestit un călător.

 „Aveam o acțiune de control în zona Pirită. Am văzut la un moment dat că pe linia ferată în zona Dedeman dintr-o locomotivă ieșea fum imens. Ca atare am dat dispoziție colegilor mei să se deplaseze la fața locului, să vadă ce s-a întâmplat. Ocazie cu care am realizat că este vorba despre un incendiu, ceva scurt la instalația electrică a locomotivei. Am sunat la 112 și până la ajungerea la fața locului a pompierilor am luat măsuri de evacuare a persoanelor aflate în garnitura de tren pentru a elimina astfel producerea unui eveniment nedorit” - a declarat Gheorghe Perian, șeful Poliției Locale Baia Mare.

„Am fost solicitați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o locomotivă. Trenul de călători București – Satu Mare a luat foc, în compartimentul instalații. Pericol de explozie nu a fost, pentru că am găsit incendiul într-o fază inițială. Incendiul s-a dezvoltat foarte repede și nu s-a mai putut interveni cu extinctoarele din dotare” - a declarat cpt. Nicușor Miclăuș de la ISU Maramureș.

2596 vizite
Distribuie pe