Locale Altele
Marti, 22 Iunie 2021
Marti, 22 Iun 2021
Colegiul Medicilor apără doctorii implicaţi în cazul morţii bătrânei din Tătărăşti
Florin Răchitan  - Marti, 17 Martie 2009

Preşedintele Colegiului Medicilor din Satu Mare, Dumitru Fanea, a prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, concluziile anchetei pe care a efectuat-o acest for în cazul morţii bătrânei din Tătărăşti, Cornelia Bozga, decedată la începutul lunii februarie după ce a fost plimbată între secţiile Spitalului Judeţean Satu Mare.

 

Potrivit concluziilor anchetei, medicii care au avut legătură cu Cornelia Bozga nu au făcut nici o greşeală din punct de vedere profesional şi, prin urmare, nu pot fi traşi la răspundere, cel puţin nu în cadrul breslei.

 

Cu această ocazie s-au descoperit elemente noi, care au „scăpat” anchetatorilor de până acum.

Se pare că, în ciuda celor constatate de subsecretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Raed Arafat, în timpul vizitei sale la Satu Mare, în ziua în care s-a produs tragicul eveniment chiar nu existau paturi libere la secţia Cardiologie, unde ar fi trebuit să fie internată Cornelia Bozga. Conform foii de mişcare a bolnavilor din data de 2 februarie, la secţia respectivă au fost internaţi 76 de bolnavi pe 75 de paturi !!!

La vremea respectivă, Raed Arafat a descoperit că pe secţie mai erau patru paturi libere, iar medicul cardiolog Alina Mureşan a refuzat internarea bătrânei din Tătărăşti, motiv pentru care a propus desfacerea contractului ei de muncă. O comisie specială de anchetă a Spitalului Judeţean a „temperat” ulterior lucrurile, sancţionând-o pe Alina Mureşan doar cu reţinerea a 5% din salariul pe o lună şi împărţind avertismente scrise altor medici şi asistente care au avut legătură cu cazul.

 

Desfăşurată în paralel, ancheta Colegiului Medicilor îi scoate basma curată pe toţi doctorii şi asistentele implicate în cazul respectiv, dar această decizie poate fi contestată la conducerea naţională a colegiului.

Tags: batrana  tatarasti  ancheta  colegiu  medici  
1304 vizite
Distribuie pe