Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Operaţie în premieră la Satu Mare
Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare  - Joi, 10 Decembrie 2015

Diversificarea, dar mai ales creşterea calităţii serviciilor medicale acordate cetăţenilor judeţului este o preocupare constantă a personalului Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.  

Un exemplu în acest sens este intervenţia chirurgicală efectuată în premieră absolută la SJU Satu Mare în urmă cu câteva zile. O echipă de medici coordonată de dr. Răzvan Aniţaş, medic specialist ortoped, a efectuat o operaţie de reconstrucţie de ligamente încrucişate anterioare a articulaţiei genunchiului.

Este o intervenţie chirurgicală de acurateţe, cu un grad ridicat de dificultate, care durează în medie o oră şi jumătate, menită să redea stabilitate şi mobilitate genunchiului afectat. Operaţia se face artroscopic, cu o minimă incizie, durata spitalizării este de 4-7 zile, iar recuperarea începe imediat după intervenţie. 

Rupturile de ligamente apar frecvent la sportivi, în special la cei care practică tenis, fotbal, baschet, schi, dar şi accidental la cei care suferă diverse traumatisme la nivel articulaţiei. Pacientul operat la Satu Mare are 25 de ani, a suferit o accidentare pe terenul de fotbal şi se simte bine după intervenţie. 

Prin efectuarea acestei intervenţii chirurgicale la SJU Satu Mare, avantajul pentru cetăţenii judeţului nostru cu acest gen de probleme medicale este unul mare. Astfel, se reduce timpul de aşteptare, la fel şi costurile deplasării în altă localitate, iar controalele se pot face ritmic în Ambulatoriul de specialitate. Operaţia aceasta, de regulă, este efectuată în centrele universitare, în clinicile de specialitate, cu o programare prealabilă. 

Dr. Răzvan Aniţaş, cel care a efectuat această operaţie, este absolvent al UMF Cluj Napoca, are 32 de ani şi îşi desfăşoară activitate în cadrul secţiei de Ortopedie, iar în fiecare zi de vineri poate fi găsit în Ambulatoriul de Specialitate, la cabinetul de ortopedie. Dr. Aniţaş şi-a efectuat rezidenţiatul la Cluj, dar urmat mai multe cursuri de specilizare în clinici renumite din străinătate, ultima dată la Viena, unde s-a specializat în artroscopia articulaţiei genunchiului şi umărului.

1874 vizite
Distribuie pe