Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Bărbaţi salvaţi în ultimul moment din râul Someş
ISU „Someș” Satu Mare  - Joi, 17 Decembrie 2015

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 17.25, prin 112 a fost semnalat faptul că două persoane au căzut în râul Someş în localitatea Satu Mare.     

Echipajele Detaşamentului de Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare au intervenit de urgenţă cu un echipaj de căutare - salvare şi un echipaj SMURD, acţionând în colaborare cu alte două echipaje ale SAJ Satu Mare.

În momentul sosirii echipajelor, cei doi bărbaţi de aproximativ 31, respectiv 39 de ani, abia mai aveau putere să strige după ajutor după ce au stat blocaţi o vreme în apele reci ale râului.

După ce au fost scoşi la mal de salvatori, aceştia fiind în stare de hipotermie, li s-a acordat primul ajutor medical, concomitent cu încălzirea treptată a temperaturii corpului, urmând a fi transportaţi şi predaţi la UPU Satu Mare. 

Iată și comunicatul de presă trimis de Serviciul de Ambulanță Satu Mare: „Ambulanța este solicitata prin dispeceratul 112 de faptul că doi bărbați au căzut în râul Someș în zona ultimelor blocuri din cartierul Micro 16.

La locul solicitării au sosit primele două echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta Satu Mare(un echipaj cu medic si altul cu asistent). De  remarcat este faptul că patru angajați ai ambulanței au facut un lant uman,  au coborat  pana la victime și le-au ținut  până la sosirea  pompierilor , care le-au scos și predat echipajelor medicale implicate în operatiunea de salvare.

Cele doua victime  erau constiente inca, desi HIPOTERMICE (avand temperaturi corporale in jurul a32-33 grade celsius ). Sunt intreprinse manevre de prim ajutor specifice in aceste cazuri, apoi victimele sunt transportate la U.P.U Satu Mare”.

          

1039 vizite
Distribuie pe