Locale Altele
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Sept 2021
Mircea Govor, în arest la domiciliu
Florin Răchitan  - Joi, 17 Decembrie 2015

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins joi propunerea de arestare pe o perioadă de 30 de zile a vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, formulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care l-au reținut pe acesta timp de 24 de ore.

“În temeiul art.227 alin.1 Cod procedură penală, ICCJ respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, de luare a măsurii arestării preventive faţă de Govor Mircea” – se arată în decizia magistraților.

Cercetarea penală împotriva lui Mircea Govor continuă, însă, el fiind plasat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Vicepreședintele Consiliului Județean și președinte al Organizației Județene Satu Mare a Partidului Social-Democrat este cercetat într-un dosar în care este acuzat de procurorii DNA de șantaj și folosirea influenței politice pentru obținerea de foloase materiale pentru el și alte persoane din anturajul lui.

Se știe deja că principalele acuzații sunt legate de presupuse presiuni exercitate împotriva avocatului sătmărean Dicu Levente, a primarului comunei Odoreu, Dumitru Pop, precum și a directorului Inspectoratului Teritorial de Muncă, Cristian Sasu. 

1302 vizite
Distribuie pe