Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Bilanțul și obiectivele Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă
Veronica Hodas  - Marti, 1 Martie 2016

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, în anul 2015, a realizat mai multe obiective pe care și le-a propus. Directorul Ramona Costin a făcut, marți, în cadrul unei conferințe de presă, o prezentare detaliată a activităților realizate anul trecut și a celor propuse pentru anul 2016.

Astfel, Centrul Școlar pentru Educație Incluzică a reușit îmbunătățirea continuă a calității actului educațional terapeutic și fundamentarea acestuia pe nevoile de dezvoltare personală a elevilor.

Tot anul trecut au început lucrările de realibitare și modernizare a corpului de clădire de pe strada Botizului și realizarea și derularea proiectului educațional „Campionat de voluntariat” în colaborare cu Realizarea si derularea proiectului educational ,,Campionat de voluntariat”in colaborare cu Pro Vobis Centrul National de Resurse pentru Voluntariat Bucuresti si  statia OMV 10 Satu Mare.

S-au realizat și contracte de colaborare, parteneriate cu școli din oraș, din țară și străinătate, s-a asigurat serviciul de pază  la clădirea Lucian Blaga, având în vedere deiciența severă a majorității elevilor care frecventează cursurile și la clădirea de pe strada Botizului.

Conform Ramonei Costin a crescut eficiența intervenției terapeutice și recuperatorii asupra copiilor cu autism prin activități în ateliere special amenajate, precum și prin terapia asistată cu animale (câini și cai) și s-au creat condiții asiguratorii unui număr mai mare de activități compensatoare și extracuriculare care să permită elevilor cunoașterea lumii înconjurătoare prin experimentare persoanelă.

Totodată, corpul de clădire de pe strada Al.I. Cuza a fost igienizat și dotat pentru a putea funcționa în condiții optime.

S-au efectuat diverse activități extrașcolare, concursuri etc.

Ramona Costin a declarat că numărul copiilor cu probleme este în creștere.

Numar elevi scolarizati in invatamantul special -208(an 2014)-283(an 2015)

Deficienta mintala-asociata-24 clase/197 elevi

Tulburari din spectrul autist-14 clase/86 elevi

Numar elevi din invatamantul de masa cuprinsi in servicii educationale de sprijin -228(an 2014)-307(an 2015)

Au beneficiat de serviciile educationale de sprijin pentru elevii cu cerinte educative speciale

7 scoli din municipiul Satu Mare si

 9 scoli din judet,servicii  oferite de catre scoala noastra prin profesorii itineranti si de sprijin

Numar elevi scolarizati la domiciliu-6(an 2014)-10(an 2015)

Numar persoane private de libertate scolarizate in Penetenciarul Satu Mare-20

Obiective 2016

Terminarea lucrărilor de  reabilitare si modernizare la corpul de cladire  de pe strada  Botizului nr. 65A Satu Mare (fosta Scoala Generala nr.13)

Angajarea unui asistent medical, avand in vedere deficienta severa a majoritatii elevilor care frecventeaza cursurile (1 septembrie anul scolar 2016-2017)

Imbunatatirea continua a calitatii actului educational terapeutic si fundamentarea acestuia pe nevoile de dezvoltare personala ale elevilor

Dezvoltarea unor noi parteneriate la nivel local, judetean, national si international care cresc sansele/perspectivele insertiei sociale ale elevilor

Crearea conditiilor asigurãrii unui numãr mai mare de activitãti compensatoare si/sau extracurriculare care sã permit elevilor cunoasterea lumii înconjurãtoare prin experimentare personala

Reabilitare si modernizare  la corpul de cladire  de pe strada Al. I.Cuza Voda nr .8 Satu Mare.

 

 

969 vizite
Distribuie pe