Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
Ziua Poliției Române sărbătorită la Satu Mare
Veronica Hodas  - Vineri, 25 Martie 2016

În fiecare an, la data de 25 martie, se evocă trecutul glorios și prezentul înnoitor al principalei instituții din sistemul de apărare a ordinii și siguranței publice din țara noastră, Poliția Română.

În urmă cu 194 de ani, la data de 25 martie 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica îi înmâna Marelui Agă Mihăiţă Filipescu – Şeful Poliţiei din acele timpuri, drapelul cusut cu sigla Steagului Agiei. De atunci, simbolul creştin al Bunei Vestiri veghează asupra oamenilor, faptelor, evenimentelor şi destinului Poliţiei Române.

Cu această ocazie, Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare a pregătit vineri, o serie de manifestări la care au luat parte sute de copiii de la școlile și grădnițele din oraș, dar și sătmăreni curioși să descopere secretele muncii de polițist.Așadar, pe Platoul din Piața 25 Octombrie au răsunat sirenele, s-au luat amprente, s-a „tras” cu armele și micii polițiști au transmis prin stație tuturor celor care au încălcat „legile” să se „oprească”, pentru că dacă nu „vă împușc” (din joacă bineînețeles) și le-au urat polițiștilor La Mulți Ani!

Pe Platou poliștii rutieri, criminaliști, poliști de proximitate și prevenire, dar și cei din structurile S.A.S le-au arătat tuturor celor curioși dotarea structurilor de intervenție și au fost înmânate pliante cu conținut informativ și de prevenire a diferitelor tipuri de infracțiuni.

Tags: ziua  politiei  satu mare  
1700 vizite
Distribuie pe