Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Obligatoriu la dreapta de pe strada Horea!!!
Florin Răchitan  - Miercuri, 27 Aprilie 2016

La propunerea primarului Dorel Coica, în şedinţa de marţi a Comisiei de Circulaţie de pe lângă Primăria Satu Mare a fost aprobată modificarea regulilor de circulaţie în intersecţia dintre strada Horea şi Piaţa Libertăţii, lângă Casa de Modă.

Decizia a fost luată pentru a se evita în viitor tragedii precum cea petrecută în urmă cu două săptămâni, când un bătrân de 82 de ani a fost accidentat mortal de o maşină al cărei şofer a vrut să vireze la stânga la ieşirea de pe strada Horea şi nu l-a observat pe bătrânul care s-a angajat în traversarea bulevardului pe trecerea de pietoni, strivindu-l pe acesta sub roţile autovehiculului.

După ce trecerea de pietoni din faţa Casei de Modă a fost marcată pentru a semnala şoferilor să acorde atenţie specială pietonilor, muncitorii de la firma specializată au montat miercuri dimineaţa şi indicatorul de circulaţie care obligă şoferii să vireze la dreapta la ieşirea de pe strada Horea.

Ultimele instantanee surprinse înainte de intrarea în vigoare a noilor reguli de circulaţie ilustrează perfect potenţialul pericol pe care l-a reprezentat până acum manevra de virare la stânga, şoferii fiind nevoiţi să intre agresiv în intersecţie, pentru a putea să-şi continue drumul pe Bulevardul I.C. Brătianu.De acum înainte, toţi şoferii vor trebui să vireze obligatoriu la dreapta în momentul în care vor ieşi de pe strada Horea şi vor trebui să intre în sensul giratoriu din Centrul Vechi, urmând ca de acolo să-şi aleagă fiecare traseul propriu.

Primarul Dorel Coica a declarat că noile prevederi intră în vigoare deja din cursul zilei de azi, iar agenţii de poliţie vor ajuta la dirijarea circulaţiei în zonă până când şoferii se vor obişnui şi vor fi atenţia la indicatorul recent instalat.

Tags: obligatoriu  dreapta  trecere  pietoni  casa  moda  
2585 vizite
Distribuie pe