Locale Altele
Luni, 6 Decembrie 2021
Luni, 6 Dec 2021
Spectacol multietnic, fără maghiari, la scena de folclor
Florin Răchitan  - Sambata, 28 Mai 2016

În cea de-a doua Zi a Oraşului Satu Mare, spectacolul de pe scena de folclor din Piaţa Libertăţii a fost dedicat etniilor conlocuitoare pe meleagurile noastre.

Astfel, pe scenă au urcat cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică populară şi cele mai cunoscute ansambluri folclorice reprezentative pentru comunitatea majoritară şi minorităţile naţionale, mai puţin cea maghiară.

Organizatorii au invitat un ansamblu de dansuri maghiare, care iniţial a confirmat prezenţa, apoi în ultimul moment au anunţat că au spectacol în altă localitate şi au refuzat şi invitaţia de a urca pe scenă în cursul zilei de duminică. Cam aceasta este atmosfera interetnică la Satu Mare cu o săptămână înaintea alegerilor locale.

Dintre artiştii care au urcat sâmbătă pe scena de folclor amintim ansamblul german Gemeinsam,  ansamblul minorităţii ucrainene, taraful romilor „Trandafirii Negri”, Malvina Madar Iederan, Viorel Pop, Hermina Marc Iluţ, Maria Tripon şi Ansamblul Oaşul, Ansamblul Ceatăra din Carei, Ana Holdiş Pop, Romina Sârbe şi Cristian Totpati, Ansamblul Cununiţa, Nicolae Mureşan şi Nicolae Mureşan Jr., Vasile Coca, Mariana Deac.  

  

Tags: scena  folclor  maghiari  boicot  
2526 vizite
Distribuie pe
Gheorghe
Rusine Ro
2016-05-28 22:22:50
Gheorghe
Rusine Ro
2016-05-28 22:22:50