Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Ziua Copilului este sărbătoare și pentru cei din plasament
Veronica Hodas  - Miercuri, 1 Iunie 2016

Radio Transilvania și Fundația Maria au organizat, miercuri, diverse activități pentru copii din centrele de plasament din județul Satu Mare cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.


La sărbătoarea care a avut loc la Taberele Școlare au participat peste 260 de copii din asistență maternală. Sloganul evenimentului a fost „Zâmbete în insula de iubire”.


Ovidiu Matioc a menționat că evenimentul este foarte important pentru copiii din centrele de plasament și asistenții medicali, „avem 362 de beneficiari care astăzi vor simți că sunt și ei copii, vor simți că pot zâmbi. Am conceput acest eveniment tocmai ca astăzi să-i facem pe copii să zâmbească. O să fie o competiție a lor, se vor întrece între ei, cântând, dansând, încercând să devină actorii propriei lor serbări. O să fie și un picnic, o să cânte La Mulți Ani în fața unui tort de 40 de kg, și este o bucurie extraordinară pentru noi pentru că, având ajutorul sponsorilor, am reușit să face un eveniment atât de important, fără bani publici”.


Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, prezent și el la acest eveniment a ținut să-i felicite pe cei de la Radio Transilvania și Fundația Maria pentru inițiativă și se bucură pentru faptul că cei mici au văzut ce înseamna să ai parte de un picnic „care copiază în totalitate atmosfera în sânul familiei de 1 iunie”.


Toți cei prezenți la eveniment au putut urmării demonstrații de lupe și judo, dansuri populare și de societate, au ascultat muzică, poezie.


Copilașii au pregătit propiul lor spectacol care a încântat publicul prezent.

Tags: ziua copilului  copiii  centre de plasament  
1794 vizite
Distribuie pe