Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Grevă la Transurban! Autobuzele nu circulă.
Florin Răchitan  - Joi, 2 Iunie 2016

Șoferii de la societatea de transport public Transurban au intrat joi dimineața în grevă generală și au refuzat să iasă cu autobuzele pe traseu.

Acțiunea de protest vine după o serie de negocieri eșuate între conducere și sindicat și se pare că nu au contat nici apelurile de a amâna greva până după alegerile locale, pentru a nu ridica suspiciuni de manevră politică.

Angajații Transurban solicită salarii mai mari și condiții mai bune de muncă, dorind semnarea unui nou contract colectiv de muncă, în condițiile în care cel de până acum tocmai a expirat.

Negocierile au fost mediate și de Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar părțile s-au înțeles la unele puncte, însă, așa cum a declarat directorul Ionuț Bujor în ședința Consiliului Local de săptămâna trecută, ar încălca legea dacă ar aproba unele sporuri salariale ce ar depăși bugetul votat chiar de Consiliul Local.

Pe pagina de Facebook a societății Transurban a apărut joi dimineața anunțul în legătură cu declanșarea unei greve spontane, cu scuzele de rigoare de la sătmărenii care au așteptat degeaba, în ploaie, autobuzele și au fost nevoiți să apeleze la alte mijloace de transport pentru a ajunge la serviciu sau la școală.

Negocierile continuă și la această oră și nu se știe când sau dacă vor ieși azi autobuzele pe traseu.

Tags: greva  generala  transurban  
2859 vizite
Distribuie pe