Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poziţia conducerii Spitalului Judeţean despre pacientul care a făcut infarct la Urgenţe
Florin Răchitan  - Vineri, 17 Iunie 2016

Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Marcela Papici, a convocat vineri o conferinţă de presă împreună cu conducerea şi personalul medical ce a fost de serviciu la Unitatea de Primiri Urgenţe în cursul zilei de joi, atunci când un pacient a făcut infarct în baie, după ce a aşteptat mai mult de o oră să primească îngrijirile necesare de la medici.

Ei au prezentat şirul evenimentelor ce au dus la drama respectivă pe baza actelor de înregistrare a pacientului, filmului de pe camera de supraveghere şi a declaraţiilor personalului medical, din care reiese că Balogh Laszlo, în vârstă de 38 de ani, s-a prezentat la Urgenţe la ora 12.25 acuzând dureri în zona toracelui, pe care le-a pus iniţial pe seama efortului fizic făcut la muncă în orele de dinainte de amiază.

A trecut prin triaj, i-au fost măsurate funcţiile vitale, care toate erau în parametri normali la momentul respectiv, iar cazul său a fost clasificat cu cod verde, ceea ce înseamnă urgenţă minoră, fiind rugat să aştepte până se va elibera unul dintre paturile sau scaunele ce erau toate ocupate în zona de tratament.

Trebuie precizat că, fiind întrebat despre eventuale antecedente medicale ce ar fi putut indica probleme cardiace mai grave, pacientul i-a informat pe asistenţii de la Triaj că nu are cunoştinţă despre aşa ceva. Ulterior, în bagajul său de mână a fost găsită o cutie de medicamente pe care le lua pentru tratarea unor probleme de tensiune arterială, la indicaţia medicului său de familie.

La aproximativ 15 minute după înregistrarea pacientului, la UPU s-a prezentat şi soţia acestuia, care a forţat intrarea în zona de tratament, revendicând ca soţul ei să aibă prioritate. Din acest moment, declaraţiile medicilor şi aparţinătorilor lui Laszlo Balogh sunt contradictorii, cert este că toată perioada de aşteptare nu a trecut fără incidente, iar managerul Marcela Papici sugerează că starea bolnavului s-ar fi putut agrava şi din cauza faptului că în tot acest timp bărbatul ar fi ieşit să fumeze de mai multe ori.

Apoi, la ora 13.40, fiul lui Balogh Laszlo şi-a găsit tatăl căzut în baie. Imediat s-a dat alarma, iar pacientul a fost dus în zona de Resuscitare, unde au început procedurile specifice. Timp de 40 de minute a intrat de mai multe ori în stop cardiac, fiind readus la viaţă de medici, după care, fiind stabilizat hemodinamic, a fost transportat la Institutul Inimii din Cluj. În prezent, el se află în comă, intubat, iar medicii de acolo sunt foarte rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

Poliţia a început o anchetă în acest caz, în cursul dimineţii de vineri luând declaraţii de la toţi cei implicaţi din partea personalului medical şi ridicând toate probele materiale, inclusiv înregistrarea video realizată de camerele de supraveghere. 

Tags: pozitie  spital  pacient  infarct  baie  urgente  
2508 vizite
Distribuie pe
ala micu
..... nu tu o ancheta, nu tu o demisie, nu tu sanctiuni ...nimic ! si cum altfel, evident ca mortul este VINOVAT.
2016-06-21 09:46:44