Locale Altele
Duminica, 19 Septembrie 2021
Dum, 19 Sept 2021
Fostul deputat liberal Liviu Dragoș a trecut la viața veșnică
SM Online  - Duminica, 17 Iulie 2016

Liviu Iuliu Dragoș, fost deputat PNL de Satu Mare, a trecut în neființă. Plecarea lui dintre noi, după o teribilă și nedreaptă suferință, nu numai că lasă un gol imens în sufletele fiecăruia dintre cei care l-au cunoscut, apreciat și iubit, ci ne readuce brutal aminte cât de cinică și profund neadevărată este prejudecata conform căreia nimeni nu este de neînlocuit.

Om cu înalte și ferme valori morale, idealist incurabil, animat mereu de un optimism și altruism sufletesc fără limite, mentor spiritual al tuturor celor fascinați de căldura sufletească a inteligenței și discursului său - fie că era vorba de politică sau de fapte de viață pur și simplu - Liviu Dragoș a trăit agitându-se realmente în fiecare clipă pentru  a ajuta pe absolut oricine, cunoscut sau necunoscut.

El a fost unul dintre medicii sătmăreni cu vocație, care și-a făcut din această profesie un adevărat crez de viață pe care l-a urmat neabătut până în ultima clipă în care a putut. În plus, Liviu Dragoș a fost un familist convins, un părinte de o rară dăruire pentru cei doi copii și un bărbat pentru care prietenia adevărată era ceva sacru - și oare câți dintre noi putem spune asta despre noi înșine cu mâna pe inimă?

După absolvirea Institutului de Medicină din Cluj Napoca, Liviu Dragoș a început prin a fi medic stagiar la Turț, apoi a fost ani de zile medic de urgență la Spitalul Județean Satu Mare.

Convins că numai printr-o implicare politică activă și onestă se pot determina schimbările în bine ale unei întregi societăți românești abia ieșite din comunism, el a fost unul dintre fondatorii organizației județene a Partidului Național Liberal, a cărui conducere a deținut-o din 1993 până în 2002.

Între anii 1996-2000 și 2000-2004, Liviu Dragoș a fost deputat liberal de Satu Mare și, în calitate de vicepreședinte al Comisiei de sănătate și familie, a fost unul dintre cei puțini care au gândit, inițiat și susținut Legea asigurărilor de sănătate care reglementează și astăzi acest domeniu.

După renunțarea la activitatea parlamentară, Liviu Dragoș a îndeplinit funcția de director al Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare în perioada 2005-2009, iar apoi s-a întors, discret și pasionat, acolo unde îi plăcea cel mai mult, adică printre oamenii simpli și pentru ei, în calitate de medic de famile.

După ce o viață întreagă s-a luptat cu îndârjire pentru a îngriji și a trata mii de oameni de bolile de care sufereau, nemaigăsind răgazul necesar pentru a nu se neglija pe sine, Liviu Dragoș a fost învins de o maladie crudă, agresivă și neiertătoare care, fiind mereu ocupat să-i vindece pe mulți alții, i-a fost descoperită mult prea târziu pentru a se mai putea face ceva.

Și-a păstrat zâmbetul și ghidușia afectuoasă din priviri până și în timpul suferințelor atroce provocate de boala care i-a cotropit organismul, încercând până în ultima clipă să-și încurajeze apropiații - tocmai el, cel aflat pe patul de spital - să nu-și piardă optimismul. Iar asta spune multe despre caracterul și sufletul unui om.

Priveghiul va avea loc, luni, 18 iulie, de la ora 19:00, la capela cimitirului greco-catolic de lângă gară, iar înmormântarea se va desfășura marți, 19 iulie, ora 12:00 în același cimitir.

Dumnezeu să-l odihnească! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Tags: liviu dragos  deces  necrolog  
2549 vizite
Distribuie pe