Locale Altele
Joi, 5 August 2021
Joi, 5 Aug 2021
Tinerii actori au fost comemorați în fața Teatrului de Nord
Veronica Hodas  - Vineri, 12 August 2016

Tinerii actori sătmăreni, Iosif Ahmed și Alexandra Saška Sotirov au fost comemorați astăzi în fața clădirii Teatrului de Nord Satu Mare.
Prietenii și foștii colegi ai celor doi le-au adus un ultim omagiu.

Andrei Pașca, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Iosif Ahmed a ținut un scurt discurs, iar cu ochii înlăcrimați le-a spus celor prezenți că Alexandra și Iosif, doi tineri foarte talentați, cei mai talentați ai generației lor, se aflau la un Festival de Teatru unde făceau workshop-uri, învățau, făceau ce le place cel mai mult.

Făceau sacrificii ca întotdeauna să ajungă cu bani puțini la festivaluri aflate la mare depărtare. Ultima dată am vorbit cu Ahmed înainte cu 10 minute să urce în tren și ultimul lucru pe care i l-am zis a fost să aibă grijă de el pentru că orașul Satu Mare are nevoie de oameni ca ei. Ahmed nu plănuia să plece departe, vroia să ajungă să se afirme acasă la Satu Mare cu studiile completate și să joace aici la teatru. Din păcate, soarta sau altcineva a avut alte gânduri și acest lucru nu se va mai întâmpla. Ne-am adunat să ne luăm un ultim rămas bun de la cei care au fost Iosif Ahmed și Alexandra Saška Sotirov”.


Actorul Teatrului de Nord Satu Mare, Robert Costea a citit câteva cuvinte pe care actrița Lorena Lupu le-a transmis. Lorena Lupu a lucrat cu cei doi actori la școala de vară.

 „Aș dori să încep prin a-mi exprima regretul cumplit că nu pot fi alături de ei în acest ultim drum.

Am aflat de acest incident mult prea târziu, iar orele avute la dispoziție au fost insuficiente de a fi alături de oamenii pe care acum o zi și jumătate i-am strâns lung în brațe, i-am sărutat pe obraz și le-am droit carierele minunate pe care le meritau. Într-o lume în care valorile artei sunt puse de cele mai multe ori pe plan secund, Alexandra și Ahmed au fost bucurie, bucuria de a fi pe o scenă, bucuria de a crea, bucuria de a trăi acea a doua existență care le este dată doar artiștilor autentici.

Prin acest lucru ei sunt două modele de urmat pentru noi toți. Alexandra și Ahmed trăiesc prin noi cei alături de care au trait. E de datoria noastră să le ducem mai departe visele frumoase, să oferim iubirea pe care o ofereau ei, să trăim viața cu noblețe și bunătate cum au trait-o ei și nu în ultimul rând să creăm artă la nivelul artistic la care aspirau ei. Alexandra și Ahmed sunt o lecție de viață și teatru pentru noi toți. Trebuie să le respectăm moștenirea. Mă doare fizic moartea lor. Nu înțeleg de ce o aventură frumoasă și curată, o căutare a sinelui artistic, o școală de vară a trebuit să se termine așa. Îmi e cumplit de dor de amandoi, dar știu că îi voi găsi pentru totdeauna în sufletul meu. Nimeni dintre cei care i-au cunoscut vreodată nu-i va putea uita. Condoleanțe familiilor îndoliate.”
Înmormântarile vor avea loc sâmbătă. Alexandra va fi înmormântată la ora 12.00 la cimitirul de pe strada Rodnei, iar Iosif Ahmed la ora 15.00 la Eriu Sâncrai.

 

Tags: iosif ahmed  alexandra saška sotirov  comemorare  teatru de nord  
2344 vizite
Distribuie pe