Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
Festivalul Zestrea Oaşului
Florin Răchitan  - Sambata, 20 August 2016

Înlocuind desuetele Zile ale Oraşului, Festivalul „Zestrea Oaşului” a început sâmbătă la Negreşti-Oaş cu manifestări culturale de înaltă ţinută şi cu program distractiv pentru toate vârstele şi gusturile, întreaga săptămână premergătoare festivalului fiind dedicată diasporei negreştene, care se află în aceste zile acasă, alături de cei dragi.

Programul primei zile a început la Galeria de Artă „Dr. Mihai Pop” a Muzeului Ţării Oaşului cu vernisajul unei expoziţii etnografice combinate cu o prezentare de modă excepţională cu creaţiile vestimentare inspirate din portul tradiţional oşenesc şi realizate de studenţii Şcolii de Artă din Bucureşti.


În timp ce localnicii şi oaspeţii lor aveau ocazia să cumpere produse specifice la Târgul Meşteşugăresc organizat în parcul central al oraşului, pe scenă evoluau îndrăgiţii interpreţi şi formaţiile artistice din toată Ţara Oaşului.
Deschiderea oficială propriu-zisă a festivalului a avut loc la orele serii, în prezenţa oficialităţilor şi a invitaţilor din străinătate, care au şi primit plachete aniversare: reprezentanţii oraşului înfrăţit Teceu din Ucraina, cei ai Uniunii Regionale a Românilor din Transcarpatia şi cei ai Centrului Cultural European „Dacia” din Chişinău.
Momentul cel mai aşteptat a fost premierea de către primăriţa Aurelia Fedorca a elevilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură şi la olimpiadele şi concursurile şcolare din acest an, a reprezentanţilor unor asociaţii creştine şi civice cu activitate meritorie în dezvoltarea comunitară, precum şi a tinerilor membri ai grupului de teatru în limba engleză, coordonat de „teacher” Dohi Szabolcs.Seara a continuat cu recitalurile extraordinare Bere Gratis & Gheorghe Zamfir şi Randi & Band & Jo, iar duminică seara vor urca pe scenă, printre alţii, Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”, Cristian Pomohaci, Ruby şi Holograf. 

Tags: festival  zestrea  oasului  negresti  
2898 vizite
Distribuie pe