Locale Altele
Vineri, 19 August 2022
Vin, 19 Aug 2022
Codrenii au protestat la Satu Mare, cerând reabilitarea drumului
Florin Răchitan  - Miercuri, 14 Septembrie 2016

La ora anunţată pentru protestul codrenilor, în Centrul Nou erau mai mulţi ziarişti decât protestatari, iar jandarmii trimişi la faţa locului ezitau să iasă din microbuse „ca să nu fim mai mulţi ca ei”.

Timp de aproape o oră, mitingul a semănat mai mult a întâlnirea unor vecini care stau la taifas, doar că nu au ieşit la poartă, pe uliţă, ci în faţa Pizzeriei Class din Satu Mare.

Până la ora 15 au reuşit să se adune, totuşi, vreo 50 de codreni, iar atmosfera s-a mai încălzit atunci când întregul grup de protestatari s-a apropiat de clădirea Palatului Administrativ fluierând, huiduind şi scandând lozinci împotriva celor vinovaţi de starea dezastruoasă a drumului ce leagă Satu Mare de Ţara Codrului, prin Homoroade până la Solduba.

Primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean, a declarat că oamenii şi-au pierdut răbdarea după ce autorităţile judeţene i-au dus cu vorba toată vara, dar nici măcar nu au peticit asflatul de pe „Autostrada Codrului”, astfel că este foarte dificilă chiar şi deplasarea ambulanţelor sau maşinilor de pompieri, ceea ce poate duce la tragedii.

La ora 16 au coborât în mijlocul protestatarilor subprefectul Altfatter Tamas şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Rus, primiţi cu huiduieli, mai ales după ce vicele a scos perle de genul „Să ştiţi că sunt oameni în Consiliul Judeţean care nu dorm toată noaptea de grija drumului din Codru!” sau „Să ştiţi că şi o maşină a Consiliului Judeţean şi-a rupt roata într-o groapă de pe acel drum”!

Până la urmă a fost desemnată o delegaţie de 10 persoane din rândurile protestatarilor, care au urcat în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean la discuţii, ce s-au rezumat la clasicul „Nu se poate, fiindcă proiectul de reabilitare a drumului se află în faza de contestare a licitaţiei, inclusiv la Curtea de Apel, iar următorul termen al procesului este la începutul lunii octombrie, deci cel puţin până atunci nu se va pune nici măcar o plombă în asfalt”.

 Totuşi, vicepreşedintele Ioan Rus a dat asigurări că „Autostrada Codrului” va fi prima pe care se vor executa lucrări de reabilitare imediat după ce va exista o sentinţă a instanţelor judecătoreşti. Noa, deci o să fie bine! Cândva.

Tags: protest  drum  homoroade  codru  
1624 vizite
Distribuie pe