Locale Altele
Luni, 29 Mai 2023
Luni, 29 Mai 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Protest spontan la APM și Garda de Mediu Satu Mare
APM Satu Mare  - Marti, 14 Martie 2017

Angajații APM Satu Mare au ieșit marți în fața instituției unde timp de două ore, între 10.00-12.00, au protestat pentru a-și manifesta nemulțumirea față de salariile din sistemul public. 

În prezent, salariile angajaților APM Satu Mare sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile bugetarilor din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial.


Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administațiile județene a finanțelor publice.

Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială.

Salariații APM nu consideră firesc să fie discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1945 de salariați în prezent.

Pe această temă, acesștia s-au adresat în nenumărate rânduri atât conducerii APM Satu Mare, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Garda Naţională de Mediu cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale.

Până la acest moment revendicările lor nu au fost soluționate în nici un fel, asfel încât consideră că sunt cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice.

Dacă revendicările nu vor fi soluționate favorabil, protestatarii sunt decişi să declanşeze un conflictul colectiv de muncă întrerupându-și activitatea pe timp nelimitat, acest lucru având consecinţe directe atât în blocarea activităţilor economice ce necesită autorizaţii de mediu cât şi blocarea proiectelor cu finanţare europeană ce necesită acord de mediu.

La aceeași oră a avut loc prostest și la Garda Națională de Mediu Satu Mare.

Tags: protest  apm  garda de mediu  
1706 vizite
Distribuie pe