Locale Altele
Duminica, 25 Septembrie 2022
Dum, 25 Sept 2022
Săptămâna Prevenirii Criminalității, la a XII-a ediție
Veronica Hodas  - Luni, 3 Aprilie 2017

Săptămâna Prevenirii Criminalității ajunge la cea de-a XII-a ediție, iar dacă până acum acest eveniment avea loc doar toamna, începând cu anul acesta se va desfășura și primăvara.

Programul săptămânii a fost prezentat luni, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, de către comandant Felicia Hrihorișan, comandant Marius Mureșan, inspector principal Liliana Chiorean și șeful biroului rutier, Flaviu Pișcoran.

Prima activitatea din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității va avea loc astăzi când Caravana prevenirii furturilor din locuințe și a înșelăciunilor va poposi în municipiul Carei, comuna Căuaș și comuna Moftin.

La ora 12.00 polițiștii vor avea o întânire la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice din Carei al Organizației Caritas unde vor vorbi despre Prevenirea înșelăciunilor asupra persoanelor vârstnice.

Programul continuă marți, 4 aprilie și va avea ca temî siguranța în mediul Online. Grupul țintă vor fi elevii și părinții.

Activități: Sesiuni de informare privind modalitățile de racolare pe internet a victimelor traficului de persoane, între orele 10-12 la Colegiul Tehnic „Eliza Zamfirescu”,  la care va participa Simona Dejeu, reprezentant ANITP Oradea, polițiști din structura de prevenire, elevi și psihologi școlari.

La ora 17.00 la Școala Gimnazială „Octavian Goga” va avea loc o sesiune de informare pentru părinți „Pericolele vieții virtuale- semne de alarmă în comportamentul copiilor. Acțiunea vizează conștientizarea de către părinți a necesității de a stabili reguli de utilizare a internetului pentru copii, în vederea prevenirii victimizării minorilor.

Miercuri vor continua sesiunile de informare a elevilor și părinților la Școala Gimnazială Mădăras – oprele 10-12 și Școala Gimnazială „Mircea Eliade” – ora 16.00.

Ziua de joi, 5 aprilie, are ca temă Prevenirea violenței în mediul familial și vor avea loc dezabateri cu elevii pe tema „Violența în familie și relația victimă-agresor” între orele 10- 12 la Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații „Ion I. C. Brătianu”.

De asemenea la Draexlmaier va avea loc sesiune de informare cu tema „Spune NU violenței în familie!”.

Scopul sesiunii de informare este axat pe cunoașterea și recunoașterea faptelor ce intră în sfera violenței în familie, a prevederilor legale aferente acestui domeniu, măsuri de siguranță care se pot lua în cazul violenței în familie, dar și promovarea drepturilor victimelor violenței domestice, inclusiv posibilitatea de a obține ordin de protecție, a egalității între femei și bărbați și combaterea stereotipurilor de gen.

Vineri, 6 aprilie, este ultima zi din cadrul evenimentului și se vor desfășura activități în Grădina Romei și la Școala de șoferi Nord Star.

Între orele 10-11, la intrarea în Grădina Romei se va desfășura acțiunea Polițist Junior – activități practice de cunoaștere a misiunii polițistului rutier și de învățare a regulilor de traversare.

Între orele 11-12.00 – Gala desenului tematic pentru preșcolari „Pietonul isteț și responsabil”. Preșcolarii vor realiza desene pe asfalt, iar în caz de vreme rea, evenimentul se va muta în Casa Verde.

La ora 16.00 la Școala de Șoferi Nord Srar vor avea loc sesiuni de informare și debateri pentru viitorii șoferi – Despre alcool și droguri la volan.

Partenerii evenimentului sunt Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Zonal Bihor, Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog, DRM Draexlmaier România și Școala de Șoferi Nord Star SRL.

Tags: sapamana prevenirii criminalitatii  satu mare  
928 vizite
Distribuie pe