Locale Altele
Miercuri, 12 Mai 2021
Mie, 12 Mai 2021
VIDEO: un angajat Florisal pare să fie autorul distrugerii pomilor de pe strada Ștefan cel Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 7 Aprilie 2017

O filmare înregistrată cu camerele de supraveghere instalate pe clădirea Centrului “Fericitul Scheffler Janos” pare să-l indice pe cel ce se face vinovat de vandalismul căruia i-au căzut victime pomii proaspăt plantați pe strada Ștefan cel Mare, lângă stația de autobus de vis-a-vis de fostul Cinema Popular.

Imaginile arată un bărbat îmbrăcat cu vestă reflectorizantă ce împinge un obiect ce pare să fie o pubelă de gunoi, de aceea avem toate motivele să credem că ar fi unul dintre angajații firmei de salubritate Florisal.

În planul îndepărtat al imaginii se vede, la un moment dat, că face mișcări prin care pare să rupă un pom plantat pe marginea trotuarului, după care trece la următorul pom, dar în acel moment filmarea se termină brusc.

Acte similare de vandalism s-au produs în zona respectivă și anul trecut, iar incidentele s-au repetat la sfârșitul lunii trecute. Atunci Primăria Satu Mare a depus plângere penală la Poliția Municipiului și a plantat alți pomi în locul celor distruși.

N-a trecut nici o săptămână, că și aceștia din urmă au fost rupți, iar filmarea, realizată în seara zilei de 5 aprilie, surprinde momentul celei de-a doua vandalizări. Trebuie precizat că, în baza contractului pe care îl are cu Primăria Satu Mare, tot societatea Florisal se ocupă și cu plantarea pomilor.

Filmarea a fost postată vineri pe Facebook, pe grupul maghiar Szatmari Tudakozo, și a făcut senzație în scurt timp, inclusiv în birourile Primăriei. Potrivit informațiilor noastre, se pare că cei din conducerea Florisal au și identificat deja făptașul și vor lua măsurile ce se impun. 

Tags: pomi  rupti  florisal  filmare  


6167 vizite
Distribuie pe
EP
Autorii ( sunt mai multi, unii care stau de paza, unii care rup) eu zic ca au fost platiti de catre cineva. Vrem sa aflam toate detaliile, pozele ftasilor sa fie afisate in Centru. Si vrem ca Primaria sa-si arate forta, sa nu para resemnata si sa planteze copaci cu trunchiuri mai puternice si sa lumineze zona respectiva si sa monteze camere de luat vederi ( nu camere Preafericite sa fie baza unei Primarii). Altfel Satu Mare e un oras pierdut, la modul f. serios.
2017-04-10 12:21:18
EP
Vrem sa aflam cati ani de inchisoare primesc autorii. Ganditi-va, aici nu e vorba "doar" despre uciderea unor copaci, ci mult mai Mult. Ganditi-va la copii care trec pe strada si vad zona aceea cu toti copacii rupti, care impreuna cu casa sprijinita cu grinzi arata mai rau ca Auschwitz dupa bombardament. Copii raman marcati pe veci. Si senzatia e ca NU EXISTA SIGURANTA CETATEANULUI IN SATU MARE.
2017-04-10 12:14:13