Locale Altele
Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Mie, 26 Ian 2022
Copil de un an, mort la Spitalul Județean chiar de Ziua Copiilor
Florin Răchitan  - Vineri, 2 Iunie 2017

Un nou caz, aparent de culpă medicală, zguduie Spitalul Județean aflat în mijlocul unui scandal între conducerea interimară și personalul medical din această instituție.

Potrivit relatărilor de pe Facebook ale unei sătmărence, se pare că o fetiță în vârstă de numai un an și două luni, Denisa Nicoleta, și-a găsit sfârșitul în mâinile sau de mâinile medicilor de acolo, chiar în data de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copiilor.

Pe cât de scurtă, pe atât de chinuită i-a fost viața de când a venit pe lume într-o familie de boschetari, într-o colibă pe malul Someșului, de unde a fost salvată în toiul iernii de Direcția pentru Protecția Copilului și dată în grija unui asistent maternal.

Din cauza unor complicații birocratice și legislative asupra cărora ar trebui să se pronunțe autoritățile responsabile, nimeni nu a depistat la ea vreo boala gravă fiindcă, aparent, nu a avut acces la consultații medicale , deoarece nu avea certificat de naștere (relatarea sătmărencei pe Facebook trebuie tratată cu rezerve în această privință n.r.).

În dimineața zilei de 26 mai, fetița a făcut o criză de epilepsie, dar asistentul maternal a salvat-o inițial și a chemat ambulanța, care a transportat-o la Spitalul Județean. Abia acolo a început coșmarul, iar cea care a scris relatatarea pe Facebook acuză medicii de lipsă de interes. Se pare că aceștia nu s-au grăbit foarte tare cu analizele, dar, totuși, au internat micuța pacientă la Pediatrie, pentru a fi ținută sub observație.

La un moment dat, se pare că medicul de serviciu i-ar fi administrat 5 ml de Diazepam intramuscular, cantitate pe care sătmăreanca de pe Facebook o consideră exagerată (chiar dacă în aceeași frază se contrazice în calcule n.r.) pentru un copil în greutate de 8 kg. În opinia sătmărencei, această doză i-ar fi cauzat fetiței un stop cardio-respirator, fără șanse de a mai fi salvată.

Fără a ne grăbi cu concluziile, este evident că atât Colegiul Medicilor, cât și autoritățile responsabile cu protecția copilului trebuie să demareze anchete cât se poate de serioase în acest caz. 

Tags: copil  mort  spital  judetean  satu mare  
3554 vizite
Distribuie pe
Zoro
Medicii de pe sectie nu pot monitoriza bolnavii internati fiindca trebuie sa dubleze medicii de la UPU24/24,iar bolnavii sunt nerabdatori ,agresivi si compromit calitatea actului medical
2017-06-03 23:34:08