Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Numărul intervențiilor pompierilor, în creștere cu o treime față de anul trecut
Veronica Hodas  - Luni, 24 Iulie 2017

În prima jumătate a acestui an, numărul intervențiilor pompierilor a crescut considerabil față de aceași perioadă a anului trecut. Detalii despre bilanțul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare, în primele șase luni ale anului 2017 au fost prezentate luni în cadrul unei conferințe de presă susținută de col. Nicolae Dima.

În perioada ianuarie- iunie 2017, pompierii sătmăreni au intervenit la 4.681 situații de urgență, cu 33,02% mai multe față de prima jumătate a anului 2016 când numărul intervențiilor a fost 3.519. Din acestea 139 situații de urgență (105 în 2016), 49 incendii de vegetație (19 în 2016), 3.135 intervenții SMURD (2.704), 35 alte situații de urgență.

Pe timpul intervențiilor au fost salvate de la incendiu 21 de persoane, 3.191 persoane au primit asistență medicală, iar 4 persoane au decedat în incendii. De asemenea, au fost salvate și protejate bunuri de peste 43 milioane lei și au fost salvate 8 animale.

Tot în primele șase luni ale anului în curs, au fost analizate și soluționate 251 de cereri de emitere a avizului/autorizației de securitate la incendiu/protecție civilă, au fost executate 439 controale de prevenire, s-a acordat asistență tehnică de specialitate, au fost constatate 3.063 deficiențe pe linia apărării împotriva incendiilor și protecției civile. Au mai fost executate 334 exerciții de evacuare și intervenție la locul de muncă, dintre care inopinate 78, 335 instruiri la instituții, operatori economici și localități, au fost diseminate peste 5.000 de materiale informative și au fost analizate și soluționate 5 petiții.

Colonelul Nicolae Dima a mai vorbit despre exercițiul cu forțe în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în căutatea și salvarea unor persoane rătăcite în zona montană Luna Șes.

Acesta a concluzionat că exercițiul la care au participat suprefectul județului, vicepreședintele Consiliului Județean, pompieri, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, Batalionul 52 Geniu, ambulanțieri, lucrători silvici, vânători, membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență al orașului Negrești-Oaș, ai comunei Vama și Certeze, a fost unul de succes. „Participanții la exercițiu și-au atins scopul propus, fapte ce reiese din modul în care și-au îndeplinit misiunile pe tot parcursul desfășurării exercițiului.”

 

 

 

Tags: bilant  pompieri  activitate  
1377 vizite
Distribuie pe