Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria Satu Mare instituie măsuri anti-caniculă
Primăria Satu Mare  - Luni, 31 Iulie 2017

Date fiind temperaturile ridicate şi atingerea pragului critic al indicelui temperatură/umezeală, ce se anunţă în următoarea perioadă în municipiu, Primăria Municipiului Satu Mare și Apaserv SA vin în sprijinul sătmărenilor cu o serie de măsuri pentru combaterea efectelor caniculei. 

Astfel, Apaserv SA va amplasa de marți, 1 august, un cort anti-caniculă pe Aleea Corneliu Coposu, la care pot apela persoanele care sunt afectate de temperaturile ridicate și la care se va oferi apă îmbuteliată.

Totodată, începând de mâine Apaserv va amplasa dozatoare cu apă rece în următoarele locații:

- Mihai Viteazu colț cu I.C Brătianu,

- Spitalul Județean de Urgență Satu Mare,

- Spitalul Vechi

- Gara Satu Mare.

Tot ca o măsură anit-caniculă, în cursul zilei de luni, 31 iulie, toate cișmelele aflate în administrarea Apaserv au fost verificate pentru a se asigura funcționarea lor normală.

Primarul Gabor Kereskenyi a cerut conducerii Apaserv ca orice intervenție la eventuale avarii care au ca efect întreruperea asigurării apei potabile să se facă cu maximă promptitudine.

Pe de altă parte, edilul municipiului a cerut conducerii Transurban să pună la dispoziția sătmărenilor cât mai multe mijloace de transport în comun cu aer condiționat sau cu sisteme de recirculare a aerului, astfel încât cei care călătoresc să nu fie afectați de căldură.

Pe lângă acestea, Primăria municipiului Satu Mare le recomandă cetățenilor următoarele măsuri:

• să evite ieșirea din locuință în perioadele cu temperaturi ridicate;

• să consume zilnic minim 2 litri de lichide – apă plată, ceai sau sucuri naturale;

• persoanelor vârstnice li se recomandă să rămână în încăperi răcoroase și să evite ieșirile în oraș între orele 11.00-16.00;

• persoanele vârstnice sau cu dizabilități care locuiesc singure vor fi vizitate cel puțin o dată sau de două ori pe zi de către aparținători;

• pentru prevenirea insolațiilor se impune supravegherea copiilor, evitându-se locurile de joacă expuse direct radiațiilor solare;

 

 

Tags: masuri  anti canicula  satu mare  
1427 vizite
Distribuie pe