Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Şase sute de sătmăreni au participat la Maratonul Caritas
Nagy Katalin, Florin Răchitan  - Luni, 25 Mai 2009

Nu mai puţin de 600 de sătmăreni au dat dovadă de o solidaritate socială impresionantă şi s-au înscris la maratonul organizat de Caritas pentru sprijinirea vârstnicilor.

 

Printre participanţii care au pornit sâmbătă dimineaţa din Piaţa Libertăţii s-au numărat, la fel ca şi anul trecut, primarul Iuliu Ilyes şi episcopul romano-catolic Eugen Schonberger.

 

Ei au parcurs la pas traseul până la Micula, unde fiecare participant a fost aşteptat în curtea şcolii cu o farfurie de bogracs şi băuturi răcoritoare.

 

Coloana a fost însoţită de maşinile Poliţiei Rutiere şi de microbuze puse la dispoziţie de Caritas, cu asistenţi pregătiţi să acorde primul ajutor, dar din fericire nu s-au înregistrat nici un fel de incidente, maratoniştii având parte de o plimbare plăcută de dimineaţă şi bucurându-se de soarele care a alungat norii furtunoşi din noaptea anterioară.

 

Prin tradiţie, sponsorii acestui eveniment, Banca Comercială Română şi Autonet, au oferit o sumă calculată în funcţie de numărul de participanţi şi distanţa parcursă de fiecare, suma finală ridicându-se în acest an la 7.000 de euro. Aceşti bani vor fi cheltuiţi pentru îngrijirea vârstnicilor din cele zece centre de asistenţă pe care le administrează Organizaţia Caritas.


Tags: maraton  caritas  varstnici  
2569 vizite
Distribuie pe