Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Capitala Oașului în sărbătoare
Florin Răchitan  - Sambata, 19 August 2017

După trei săptămâni în care în Negrești-Oaș au fost organizate mai multe manifestări de ținută, precum Zilele Medicale ale Țării Oașului, Târgul Tradițional ”Produs de Maramureș și Oaș”, Concursul național ecvestru și Atelierele meșteșugărești și de creație ”Pe ulițele satului”,  Festivalul Zestrea Oașului se încheie la sfârșitul acestei săptămâni cu o serie de manifestări cultural-artistice.

Scena a fost amplasată încă de vineri seara în centrul orașului, unde s-a și organizat un DJ Party pentru tineret, iar manifestările de sâmbătă au debutat cu o expoziție de fotografii din opera celor doi artiști locali ai genului, Ioniță G. Andron și ”urmașul” său, Remus Țiplea.

La finalul vernisajului, negreștenii prezenți în număr mare la muzeul local au avut ocazia să admire parada de modă cu o colecție inspirată din portul popular oșenesc, creații ale studenților Școlii de Artă din București, coordonați de designerul Maria Constantinescu.

Între timp, pe scenă au evoluat toate formațiile locale de elevi, dar și artiști entertaineri ai copiilor, precum Mister Nicu, Ella Bella sau Caravana Anima după care cei mai mari s-au delectat cu muzică populară, folk și de petrecere, capetele de afiș ale serii de sâmbătă fiind Matteo și Pepe.

Festivalul continuă duminică tot cu concerte de muzică populară și ușoară, iar înainte de focul de artificii de la miezul nopții pe scenă vor urca îndrăgitele interprete Nicoleta Nucă și Andra. 

Tags: zestrea  oasului  festival  
1885 vizite
Distribuie pe