Locale Altele
Duminica, 4 Iunie 2023
Dum, 4 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Incendiu de proporții la o șură din localitatea Lipău
ISU „Someș” Satu Mare  - Miercuri, 30 August 2017

Miercuri, la ora 20:25, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui incendiu la o anexă gospodărescă din localitatea Lipău.


La adresa menționată s-au deplasat două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și o ambulanță SMURD tip EPA, în vederea acordării îngrijirilor medicale în caz de necesitate.


La momentul sosirii, incendiul se manifesta violent la o șură în care erau depozitate fân, grâu și lemne de foc. Concomitent cu stingerea incendiului, forțele de intervenție au acționat pentru limitarea propagării acestuia la cele două case de locuit din vecinătatea anexei.

Intervenția a fost una de amploare și de lungă durată (aproximativ 4 ore) din cauza cantităților mari de fân și grâu depozitate în interiorul anexei. Alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Culciu și Valea Vinului.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de folosirea focului deschis în spații închise: fumatul în locuri nepermise.


Ca urmare a producerii evenimentului au ars: structura de lemn a anexei, aproximativ 20 de tone de fân, 2 tone de grâu și 5m3 de lemne pentru foc și s-au degradat: parțial pereții anexei, aproximativ 5 tone de fân, 3 tone de grâu și alte materiale aflate în anexă.

Tags: incendiu  sura  lipau  
1146 vizite
Distribuie pe