Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Autocar cu turiști sârbi, răsturnat în șanț între Petrești și Pișcolt. A fost activat Codul Roșu!
Florin Răchitan  - Luni, 11 Septembrie 2017

Un autocar ce transporta 36 turiști sârbi s-a răsturnat luni după-amiază în șanțul de pe marginea Drumului Național 19, între Petrești și Pișcolt, după ce s-a tamponat cu un camion.

Autoritățile sătmărene au instituit Planul Roșu de Intervenție și au trimis la fața locului nu mai puțin de zece echipaje medicale de la SMURD și Ambulanță, care au preluat 12 răniți, pe care i-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare.

De asemenea, o femeie rănită grav a fost transportată cu un elicopter SMURD la spitalul din Oradea. Din fericire, nici o persoană nu a decedat.

Polițiștii face cercetări la fața locului pentru stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.


UPDATE: Potrivit declarațiilor asistentului șef de tură Fornwald Laszlo, toți sârbii răniți sunt în afara oricărui pericol, dar detalii despre leziunile pe care le-au suferit se vor ști după rezultatele analizelor. Cu toții au fost conștienți în timpul îngrijirilor ce le-au fost acordate și au colaborat cu personalul medical.


De-altfel, trebuie precizat că întregul personal medical din tura de zi de la UPU, adică cei care au fost de serviciu între orele 07.00 - 19.00, au rămas să-și ajute colegii din tura de noapte, pentru a face față împreună fluxului de pacienți sosiți de la accidentul din zona Careiului. 

Tags: accident  autocar  petresti  piscolt  


2339 vizite
Distribuie pe