Locale Altele
Miercuri, 19 Iunie 2024
Mie, 19 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sute de pălincari din judeţ au protestat în faţa Prefecturii
Leontina Volosciuc  - Miercuri, 10 Septembrie 2008

Aproximativ 500 de producătorii de pălincă din judeţ au protestat astăzi, de la ora 10.00, în faţa prefecturii sătmărene, nemulţumiţi de accize.
 
Înarmaţi cu pancarte cu mesaje de genul "Nu accizelor pentru producătorii de pălincă", "La Votat, după Rezultat...", "Pălinca nu e spirt, e moştenire de la strămoşi", protestatarii au scandat lozinci împotriva guvernanţilor şi a ministrului Finanţelor, Varujan Vosganian. Protestatarii au cerut acciză "zero" pentru pălinca produsă pentru consum propriu şi au acuzat "mafia alcoolului" din România.

Preşedintele Federaţiei Producătorilor de Pălincă din Nord-Vestul României, Gheorghe Ciocan, a declarat că principalele revendicări sunt neaccizarea unei cantităţi de pălincă pentru consumul propriu pentru fiecare familie, plata unei accize de 10 ori mai mică pentru cei care comercializează pălinca, iar cazanele în care se fierbe aceasta să nu fie antrepozite fiscale.

Subprefectul Octavian Lazin, le-a promis protestatarilor că va înainta Ministerului de Finanţe şi Guvernului revendicările lor. Totodată, au fost sfătuiţi de către vicepreşedintele Federaţiei, Cornel Mureşan, să depună o cerere la finanţele locale pentru desigilarea cazanelor pentru o perioadă de 14 zile, pentru repararea lor şi efectuarea de probe tehnologice, dar să nu rupă sigiliile care le-au fost puse pe cazane deoarece riscă amenzi de până la 10.000 de lei şi dosare penale pentru evaziune fiscală.

Tags: palinca  accize  protest  
2184 vizite
Distribuie pe