Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pregătiri pentru centenarul Marii Uniri la Satu Mare
Primăria Satu Mare  - Vineri, 29 Septembrie 2017

Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare a avut vineri, 29 septembrie, o întâlnire cu o parte dintre reprezentanții asociațiilor patriotice, istorice și culturale care desfășoară activități în municipiul și județul Satu Mare. Tema discuțiilor a fost legată de organizarea manifestărilor și activităților cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.

Au răspuns invitației reprezentanții Asociației Cultural-Patriotice “Avram Iancu”, Asociației Socio-Culturale „Țara Oașului ”, Asociației “Codrenilor”, Asociației Scriitorilor și Istoricilor din Satu Mare, Asociației Culturale “Poesis” Asociației “Cultul Eroilor“ cât și cei din partea Asociației “ASTRA”. De asemenea, alături de conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare, au mai fost prezenți directorii instituțiilor de cultură subordonate, respectiv Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”, Teatru de Nord Satu Mare și Centrul Cultural “G. M. Zamfirescu”.

Primarul Kereskényi Gábor, viceprimarii Doina Feher și Adrian Albu au deschis întâlnirea cu o scurtă prezentare a propunerilor pe care municipalitatea le are până în prezent în vederea organizării acestui eveniment.

Primăria Municipiului Satu Mare, prin Serviciul Comunicare și Coordonare Instituții Subordonate - Compartimentul evenimente, cultură, educatie, sport, a propus mai multe activități care ar urma să se desfășoare pe parcursul unui întreg an aniversar. De altfel, fiecare dintre invitați a primut un draft al propunerilor de până acum, urmând ca la următoarea întâlnire acest draf de proiect să fie completat cu propunerile asociațiilor.

Pentru ca evenimentul să fie cu adevărat unul reușit, municipalitatea dorește să implice în aceste activități autoritățile locale partenere, instituțiile subordonate, instituțiile de cultură din județ, unitățile de învățâmânt, asociațiile și fundațiile, respectiv întrega comunitate locală.

Edilul municipiului a subliniat că este important ca toate proiectele care  pun în evidență acest evenimentul principal al istoriei României să poate fi implementate, astfel încât să rămână dovezi ale acestei aniversări și generațiilor viitoare.

”Să dăm importanța și solemnitatea care se cuvine unui asemenea eveniment, fără festivisme ieftine! Vom continua consultările, inclusiv cu mediul politic, cultele și societatea civilă. Doresc să înțeleagă toată lumea că Primăria Municipiului Satu Mare este deschisă la propuneri și, cu sprijinul Consiliului Local vom aloca pentru acest eveniment și un buget pe măsură”, a spus primarul Gabor Kereskenyi.

În acest sens, edilul a mai spus că dorește să aibă întâlniri și cu alți repreznetanți ai asociațiilor din județ, ai cultelor religioase și ai partidelor politice, pentru ca, în proiectul final să fie cuprinse toate propunerile și proiectele de valoare.

Pe această cale lansăm un apel tuturor organizațiilor și asociațiilor din județul Satu Mare să trimită la adresa cultură@primariasm.ro propuneri de activități pe care doresc să le organizeze în municipiul Satu Mare cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.

 

 

Tags: centenar  marea unire  pregatiri  
1664 vizite
Distribuie pe