Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Legendarul jurnalist Marius Chinde a încetat din viață
Florin Răchitan  - Duminica, 1 Octombrie 2017

Presa locală din Satu Mare este în doliu, după ce l-am pierdut pe unul dintre cei mai iubiți colegi, membru al generației de aur a jurnaliștilor de după Revoluție, Marius Chinde.

Redactor specializat pe investigații în vremurile de glorie ale Gazetei de Nord-Vest, mentorul mai multor generații de ziariști care au crescut pe lângă el, Marius a încetat din viață în noaptea de sâmbătă spre duminică la spitalul din Baia Mare, unde era internat în stare gravă după un accident stupid.

Neobosit căutător al dreptății și luptător pentru o societate mai bună, cu sensibilitate deosebită pentru cei mai năpăstuiți de soartă, a fost foarte activ și după ce și-a încheiat cariera în presă, punând bazele și coordonând o colaborare ce s-a întins pe mai multe decenii cu o fundație din Austria pentru sprijinirea copiilor orfani de la Centrul de Plasament din Hurezu Mare.

În ultima vreme a fost invitat frecvent la emisiunile de dezbateri publice de la televiziunea locală ITV și, punându-și în valoare experiența profesională și cunoștințele de limba germană, contribuia activ la organizarea diferitelor evenimente culturale ale comunității șvabilor sătmăreni.

Cu toții îl plâng acum și se roagă pentru odihna sufletului său, în speranța reîntâlnirii într-o lume mai bună.

Tags: deces  jurnalist  marius chinde  
4074 vizite
Distribuie pe
Ana
Odihna vesnica !
Totusi , de ce e legendar?!
2017-10-06 00:51:44