Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Polițiștii sătmăreni au lansat cea de-a 13-a ediție a „Săptămânii prevenirii criminalității”
Veronica Hodas  - Luni, 2 Octombrie 2017

Evenimentul național „Săptămâna prevenirii criminalității” a ajuns la cea de-a 13-a ediție, iar polițiștii sătmăreni au pregătit o săptămână plină de evenimente, fiecare zi a săptămânii are o anumită temă care reflectă preocupărilor Poliției Române.

Lasarea campaniei a avut loc luni, la Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare în cadrul unei conferințe de presă, iar primul eveniment din cadrul „ Săptămânii prevenirii criminalității” se va desfășura la ora 12.00 la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” unde va avea loc o dezbatere între elevii liceului și polițiștii de prevenire, reprezentanți ai Penitenciarului și Serviciului de Probațiune, psihologi, juriști, persoane privative de libertate.

Ziua de marți, 3 octombrie, are ca temă Prevenirea victimizării minorilor. Polițiștii vor desfășura sesiuni informative denumite „Modalități de reacție și contracarare a fenomenului de bullying” la Școala „Vasile Lucaciu” și la Școala „Ion Creangă”.

La Școala „Ion Creangă” de la ora 12.00 vor avea loc activități demonstrative la care vor participa polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, prevenire, structuri rutiere, elevi, părinți și cadre didactice.

Miercuri, 4 octombrie, ziua prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Prima acțiune va avea loc între orele 9-10 în Piața de Vechituri, o acțiune stradală de prevenire a furturilor din locuințe și înșelăciunilor.

Apoi, polițiștii de proximitate și ofițeri de prevenire se vor deplasa la Centrul de Zi Speranța al Organizației Caritas unor vor avea o întâlnire cu persoanele vârstnice, beneficiare ale Centrului de Zi, legată de prevenire furturilor din locuințele personelor vârstnice.

Între orele 14-16.00 campaniile organizate de IPJ Satu Mare vor fi promovate în cadrul Festivalului Voluntariatului în Parcul Central.

Începând cu ora 17.30, în zona Micro 15 va avea loc o întâlnire între polițiști și membrii unor Asociații de proprietari.

Prevenirea violenței în mediul familial este tema de joi, 5 octombrie, iar cu această ocazie în Pasajul Corneliu Coposu , între orele 10-12.00, polițiști din structura de prevenire și proximitate, alături de reprezentanți ai DGASPC, polițiști locali și voluntari ai Asociației Stea lansează o expoziție stradală și stand informativ „Rupe tăcerea! Să punem punct violenței în familie!”.

De asemenea, între orele 13.30-14.30 vor avea loc sesiuni de informare sub genericul „Merit o viață fără violență!”, în două societăți comerciale din Halmeu.

În ultima zi a evenimentului național, polițiștii sătmăreni au pregătit, în premieră, marșul motocicliștilor sub genericul „Respect în trafic = respect pentru viață!”.

La eveniment vor participa polițiști ai structurilor rutiere și de prevenire și membrii Asociației Eagle Bikers Satu Mare.

Adunarea participanților va avea loc la ora 17.30 în parcarea Catedralei Romano-Catolică, după care se va porni pe traseul Satu Mare – Ardud – Viile Satu Mare cu oprire pentru momente dedicate memoriei motocicliștilor victime ale accidentelor rutiere.

Pe lângă acest marș, vineri se va desfășura, la Carei, evenimentul stradal Polițist juniori de la 9-10.00, iar de la 10-13.00 la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Carei, evenimentul „Zero la Mie”.

Tags: saptamana prevenirii criminalitatii  program  activitati  
748 vizite
Distribuie pe